Fundația Orange

Media


Gheorghe Bîrză, inspector școlar general adjunct: Am observat că elevii vin, în sfârșit, cu plăcere și la orele de matematică

Gheorghe Bîrză, inspector școlar general adjunct: Am observat că elevii vin, în sfârșit, cu plăcere și la orele de matematică

FOTO: Despre Digitaliada cu inspectorul școlar general adjunct


Inspectorul școlar general adjunct, domnul Gheorghe Bîrză, ne-a vorbit despre momentul când a auzit pentru prima oară de Digitaliada și despre ce a observat în urma implementării proiectului în școala din Racovița, județul Sibiu.

Digitaliada: Domnule inspector, acum aproximativ un an, profesorii de la Racovița veneau la dvs. cu o cerere specială. Vă aduceți aminte despre ce era vorba?

Gheorghe Bîrză: Da, îmi aduc foarte bine aminte de momentele acelea, profesorii de la Școala Gimnazială din Racovița au venit spre noi cu o idee care care mi se părea foarte interesantă. I-am încurajat, fiind și eu profesor de matematică, și le-am dat acordul să continue acest demers, deși un oarecare semn de îndoială aveam. Dar, după o scurtă perioadă de timp, au venit la inspectorat, foarte bucuroși, și ne-au spus că sunt o școală câștigătoare și că urmează să aibă parte de beneficii enorme. Nu numai materiale, dar mai ales în ceea ce privește procesul instructiv-educativ. 

Digitaliada: De atunci, elevii au parte de tablete la orele de matematică și TIC, iar educația digitală i-a cucerit. Au cucerit acestea și profesorii și inspectorii?

Gheorghe Bîrză: Da, inspectoarea de informatică și inspectorul de matematică au urmărit acest parcurs al elevilor de la Școala Gimnazială din Racovița, precum și parcursul profesorilor, și au fost foarte încântați de ceea ce au întâlnit aici. În plus, eu am avut discuții cu profesorii implicați și mi-au relatat că sunt foarte încântați de pregătirea care le-a fost pusă la dispoziție, și mai ales de faptul că elevii vin, în sfârșit, cu plăcere și la orele de matematică.