Fundația Orange

Testimoniale


Gheorghe Marius Moldovan, prof. matematică, Școala Profesională „George Coșbuc" Medieșu Aurit

Gheorghe Marius Moldovan, prof. matematică, Școala Profesională „George Coșbuc" Medieșu Aurit

Gheorghe Moldovan este absolvent al Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. Deține două diplome de masterat în Didactica matematicii și Management educațional și are o vechime în învățământ de 28 de ani. Pe lângă activitatea desfășurată la catedra de matematică, de-a lungul carierei sale didactice a ocupat funcțiile de director și inspector pentru dezvoltarea resurselor umane. 

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Gheorghe Marius Moldovan: Lecțiile digitale au un format mai atractiv și îi determină pe elevi să fie mai receptivi la informații, dorind să folosească cu siguranță, și acasă, mijloacele moderne de informare ca sprijin pentru temele primite la clasă. 

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Prof. Gheorghe Marius Moldovan: Fiind profesor de matematică, sunt preocupat în permanență de propria perfecționare în domeniul IT și doresc ca acest tip de învățare să generalizeze folosirea TIC în școală, pentru a răspunde provocărilor moderne, acelea de a integra tehnologia în procesul educativ. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Prof. Gheorghe Marius Moldovan: Am sprijinit permanent introducerea tehnologiei moderne în procesul de învățare-predare, realizând actualul cabinet de informatică și dotarea acestuia cu aparatura necesară, în calitate de directo,r în perioada 2006-2012 dar și în prezent, ca profesor, mă implic activ în activitățile școlii la care lucrez.