Fundația Orange

Ghiduri de predare a informaticii și tehnologiei informaticii cu ajutorul metodelor digitale, clasa a VIII-a

Alte resurse

Digitaliada


Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII PREDARE

Echipa Digitaliada vă propune noi ghiduri dedicate predării pe baza metodelor digitale la orele de informatică și T.I.C., pentru clasa a VIII-a, anul școlar 2021-2022, semestrele I și II.


Ghiduri


Documente


Ghidurile oferă elevilor instrumente moderne și atractive de exersare a noțiunilor teoretice și de formare a competențelor specifice. Elevii pot colabora, pot învăța împreună sau pot concura unii cu alții.

Fiecare elev poate lucra în ritm propriu, fiind esențial progresul fiecăruia raportat la nivelul inițial. Elevii se pot autoevalua, putând vizualiza la final soluția corectă pentru fiecare întrebare la care au răspuns eronat. Aplicațiile din ghiduri pot fi accesate folosind un calculator, o tabletă sau un telefon inteligent.

Aceste ghiduri cuprind recomandări bazate pe experiența acumulată în cadrul programului Digitaliada și a implementării acestuia în 50 de școli din mediul rural, în perioada 2016-2021.

Ghidul pentru semestrul I a fost realizat de Maria Rus, Constantin Ichim și Anișoara Apostu profesori de Informatică și TIC, coordonați de Adina Roșca, expert educațional.

Ghidul pentru semestrul II a fost realizat de Ciprian Ittu și Anișoara Apostu, profesori de Informatică și TIC, coordonați de Adina Roșca, expert educațional.


Alte informații

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței AttributionNonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Ilustrațiile din acest document reprezintă capturi din aplicațiile recomandate pentru utilizare.

Coperta, ilustrațiile, mărcile înregistrate, logo-urile Fundația Orange, Digitaliada și orice alte elemente de marcă incluse pe copertă sunt protejate prin drepturi de proprietate intelectuală exclusive și nu pot fi utilizate fără consimțământul anterior expres al titularilor de drepturi.


Digitaliada


 

Materiale similare

Arhitectura calculatorului

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII

Prezentare power point despre arhitectura calculatorului.

Ghid de predare a informaticii și tehnologiei informaticii cu ajutorul metodelor digitale, clasa a VIII-a (versiune în limba maghiară)

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un nou ghid dedicat predării pe baza metodelor digitale la orele de informatică și T.I.C., pentru clasa a VIII-a.