Fundația Orange

Ghiduri de predare a matematicii cu ajutorul metodelor digitale, clasa a VIII-a, 2022-2023

Alte resurse

Digitaliada


Matematică
MATEMATICĂ, VIII PREDARE

Echipa Digitaliada vă propune un nou ghid dedicat predării pe baza metodelor digitale la orele de matematică, pentru clasa a VIII-a, anul școlar 2022-2023.


Ghiduri


Documente


Ghidul oferă elevilor instrumente moderne și atractive de exersare a noțiunilor teoretice și de formare a competențelor specifice. Elevii pot colabora, pot învăța împreună sau pot concura unii cu alții. Fiecare elev poate lucra în ritm propriu, fiind esențial progresul fiecăruia raportat la nivelul inițial. Elevii se pot autoevalua, putând vizualiza la final soluția corectă pentru fiecare întrebare la care au răspuns eronat.

Aplicațiile din ghid pot fi accesate folosind un calculator, o tabletă sau un telefon inteligent. Acest ghid cuprinde recomandări bazate pe experiența acumulată în cadrul programului Digitaliada și a implementării acestuia în școli, în perioada 2016-2022.

Realizat de Cristina Mihaela Pop, Ciprian Ittu, Carmen Buta, Nicoleta Duma, Cristina Irimieș, Tibor Lorincz, profesori de matematică, coordonat de Adina Roșca, expert Educațional Digitaliada. Revizuit de Cristian Petru Pop, Inspector de Matematică ISJ Cluj.


Alte informații

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței AttributionNonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Ilustrațiile din acest document reprezintă capturi din aplicațiile recomandate pentru utilizare.

Coperta, ilustrațiile, mărcile înregistrate, logo-urile Fundația Orange, Digitaliada și orice alte elemente de marcă incluse pe copertă sunt protejate prin drepturi de proprietate intelectuală exclusive și nu pot fi utilizate fără consimțământul anterior expres al titularilor de drepturi.


Digitaliada


 

Materiale similare

Ghid interdisciplinar aplicația Tynker învățământ gimnazial

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un ghid interdisciplinar dedicat predării pe baza metodelor digitale cu ajutorul aplicației Tynker, pentru învățământul gimnazial. Ghidul poate fi folosit la orele de limba și literatura română, matematică, fizică, chimie, informatică, istorie, geografie, biologie, educație socială, educație muzicală, educație plastică, religie.

Ghid de predare a matematicii cu ajutorul metodelor digitale, clasa a VIII-a (versiune în limba maghiară)

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un nou ghid dedicat predării pe baza metodelor digitale la orele de matematică, pentru clasa a VIII-a.