Alexandra Tatu
Trimis la 13.02.2019Ideea acestei activități a apărut în urma observațiilor anterioare în care ajungeam constant la concluzia că îmbinarea muzicii cu literatura sau cu exercițiile de limbă va stârni interesul elevilor. Muzica are un rol benefic în cadrul învățării, în orice formă ar fi folosită. Ea crește receptivitatea și capacitatea de concentrare.
Am folosit în prezentare melodii contemporane ale unor artiști cunoscuți elevilor tocmai pentru ca ei să rezoneze cu textul. Am selectat fragmente din melodii, iar elevii trebuie să recunoască greșelile de ortografie strecurate.
Printre obiective pot enumera: dezvoltarea capacității de receptare a unui mesaj scris greșit, corectarea greșelilor existente. Prin folosirea textelor nonliterare am încercat să imprim elevilor spiritul critic în receptarea unui astfel de mesaj. Șablonul folosit reprezintă un pick-up, element simbolic pentru muzică.
Alexandra Tatu, profesor de Limba și literatura română
Școala gimnazială nr. 2, Dârvari, Ciorogârla, România, Ilfov, Ilfov
Trimis la 13.02.2019 - 22:25
Pachetul se adresează elevilor de gimnaziu și cuprinde:
- o lecție video interactivă (cu 2 teste incorporate pentru verificarea atenției) de predare a relației sunet - literă;
- un test de identificare a tipurilor de sunete din cuvinte;
- un test de verificare a înțelegerii relației sunet - literă.
idnedelcu
Școala Gimnazială „Decebal”, Dolj
Prin acest clip video, elevii pot intelege mult mai bine partile de vorbire, asociind elementele abstracte cu elemente concrete, în cazul de fată cu personaje animante având personalitati distincte. Clipul este util tuturor elevilor de gimnaziu.
Bolotă Laura
Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări, Iași