Fundația Orange

Testimoniale


Hunor Balazs-Gal, profesor TIC, Școala Gimnazială Uriu, Bistrița-Năsăud

Hunor Balazs-Gal, profesor TIC, Școala Gimnazială Uriu, Bistrița-Năsăud

Profesorul de T.I.C., Hunor Balasz-Gal, predă la școala din Uriu de aproape 21 de ani. Este licențiat în tehnică de calcul, la Facultatea de Automatizări și Tehnică de calcul din Ungaria, studii echivalate în 2013 la Universitatea Politehnică din București. Povestește că „începutul în domeniul digital a fost mai greu în anii ’90, deoarece școlile de la sate nu au fost dotate mai deloc cu echipamente IT iar elevii nu aveau cunoștințe despre tehnica modernă. Astăzi, putem spune că «se nasc» deja cu această abilitate”. 

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Hunor Balazs-Gal: Lecțiile de informatică sau TIC vin în completarea educației clasice, fiind un răspuns firesc la nevoile și așteptările elevilor. 

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Prof. Hunor Balazs-Gal: Visez de mult să încarc lecțiile pe o platformă digitală, unde elevii, folosind tabletele ar putea accesa, pas cu pas, toate conținuturile și testele grilă de evaluare (unde pot să se și autoevalueze foarte ușor). 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați selecta?

Prof. Hunor Balazs-Gal: Încă din primul an de activitate, din 1998, instituția școlară mi-a dat ocazia să implementez informatica și TIC în ciclul gimnazial, ca disciplină opțională, chiar dacă a fost o activitate voluntară la început. Elevii și părinții au ales, an de an de atunci, această oportunitate.