Fundația Orange

În căutarea comorii. Harta misterioasă cu simboluri inventate.

Concurs

Krișan Gabriela

Trimis la 08.01.2022

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, DEZVOLTARE PERSONALĂ, II ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Resursa cuprinde o povestire scurtă a poveștii populare Cea mai de preț comoară, parcurgând un traseu semnalizat cu ajutorul unor simboluri inventate. La final, elevii descoperă cea mai de preț comoară, prietenia.


Conținut video


Multimedia


Resursa cuprinde o povestire scurtă a poveștii populare Cea mai de preț comoară, parcurgând un traseu semnalizat cu ajutorul unor simboluri inventate. Ca provocare, elevii vor realiza sarcini precum: căutarea unor informații cu ajutorul calculatorului, a unui cuvânt cu sens asemănător, a însușirilor unui personaj sau oferirea de răspunsuri la întrebări formulând corect propoziții. La final, aceștia descoperă comoara cea mai de preț, Prietenia, și citesc împreună câteva proverbe despre prietenie.

Acest material este unul interdisciplinar, disciplinele integrate sunt Comunicare în limba română și Dezvoltare personală.

Se poate utiliza în cadrul orelor de comunicare în orice moment al lecției (cuprinde o scurtă recapitulare a tot ceea ce elevii au învățat: cuvinte cu sens asemănător, însușiri ale personajelor, semnele de punctuație, ș.a ) fiind un mod captivant de a-i atrage pe elevi să descopere anumite noțiuni printr-o hartă cu simboluri inventate. Aceștia pot ajunge la comoară doar după rezolvarea sarcinii de lucru. (feedback/verificare).

La disciplina dezvoltare personală se pot purta discuții despre prietenie, ce înseamnă un bun prieten, de ce este important să avem prieteni, cum trebuie să ne comportăm, se pot explica proverbele de la finalul lecției împreună cu cadrul didactic, etc.

Resursele video sunt un mod atractiv de a înțelege anumite noțiuni, pot fi utilizate în clasă , sub atenta îndrumare a profesorului, dar pot fi utilizate și ca temă de casă ( conține sarcina de lucru , dar și o verificare ), deci și în mod independent, asincron.

Link: https://youtu.be/b0IbdtE2a-4


Alte informații

Materialul este realizat în Microsoft PPT, exportat ca video pe canalul propriu de youtube.


Krișan Gabriela, profesor de Educație civică / socială, Geografie, Matematică, Limba și literatura română, Educație plastică, Dezvoltare personală

Gimnazială Nr. 7, Vișeu de Sus, Maramureș

Trimis la 08.01.2022 - 11:09


Materiale similare

Să scriem corect!

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, II

Materialele video aparțin unui set de resurse care cuprind regulile de scriere corectă a ortogramelor (neam/ne-am și nea/ne-a) și exerciții aplicative pentru exersare/aprofundare.

Biletul, Afișul, Felicitarea

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, II

Materialele video propuse pot fi folosite în activități de învățare care vizează scrierea unor mesaje simple, în diverse situații de comunicare, cu folosirea convențiilor limbajului scris.