Fundația Orange

Media


În vizită la Școala Gimnazială Deveselu, Olt: Acum nu mi se mai pare așa de dificilă matematica

În vizită la Școala Gimnazială Deveselu, Olt: Acum nu mi se mai pare așa de dificilă matematica

Deschiderea spre tehnologie și spre nevoile elevilor a creat la Școala Gimnazială Deveselu, din județul Olt, contextul potrivit pentru implementarea programului Digitaliada.

Profesorii și-au asumat sarcina de a face lecțiile mai atractive și mai aproape de copii, iar răspunsul acestora din urmă a fost unul rapid. Elevii de la Școala Gimnazială Deveselu sunt încântați de apariția proiectului Digitaliada în școala lor. Ei cred că așa învață mai multă matematică, mai ușor, și văd cum tabletele au făcut materia mai "frumoasă”.

 „De când sunt pe tabletă la școală, nu mi se mai pare așa de dificilă matematica” sau „îmi place proiectul Digitaliada pentru că putem învăța mai mult la matematică” sunt doar două dintre mărturiile elevilor care intră mereu plini de entuziasm în laboratorul Digitaliada.

Cadrele didactice sunt mulțumite de rezultatele acestor instrumente aplicate la clasă. Profesorul de TIC, George Creață, subliniază faptul că are o paletă mai largă de metode și aplicații pe care poate să le folosească în lumea digitală. „La anumite capitole pot, în loc de un test grilă, să le fac un test Kahoot!. E mai ușor și pentru noi corectarea, pentru ei - să vadă rezultatele, să vadă unde au greșit”, spune profesorul.

„Când ajungi să cunoști ce se poate face cu ceva inovativ, cu o aplicație nouă, cu un telefon, cu un device nou… pare la început un joc sau a părut în primele ore, când profesorii au desfășurat orele de matematică și TIC, pare un joc, dar este un joc pedagogic, didactic”, explică Eugen Negrilă, directorul Școlii Gmnaziale de la Deveselu.

Orice profesor își cunoaște elevii în profunzime, le știe stilul de lucru, capacitatea de concentrare sau determinarea, iar când se schimbă ceva, cadrul didactic observă primul. „Am dat și teza în format digital și notele sunt puțin mai mari decât anul trecut. Deci rămâne în memorie ideea aceea, formula aceea”, a spus profesoara de matematică Daniela Boldea, după ce a văzut în catalog rezultatele elevilor săi. 

Și părinții cred că proiectul Digitaliada este foarte folositor copiilor. "Decât cu caietul în mână și cu creionul, li se pare mult mai interesant cu tableta, iar așa înțeleg mult mai bine”, ne-a spus Elena Pârvu, mama unui elev de la  Școala Gimnazială Deveselu.

Directorul unității de învățământ este recunoscător pentru orele de formare oferite de Digitaliada, care au permis cadrelor didactice să avanseze și să meargă la elevi cu "lecția învățată”: "Mulțumită Digitaliada avem profesori formați. Tableta în sine este doar un mijloc, dar în spatele tabletei stau oameni, stau experți în educație, stau cursuri de formare”.

Digitaliada@Școala Gimnazială Deveselu, Olt