Fundația Orange

Media


În vizită la Școala Gimnazială Mircea-Vodă: școala unde materiile exacte sunt preferatele elevilor

În vizită la Școala Gimnazială Mircea-Vodă: școala unde materiile exacte sunt preferatele elevilor

FOTO: Tabletele Digitaliada pe băncile elevilor de la Mircea Vodă, Brăila


Proiectul Digitaliada a determinat la Școala Gimnazială Mircea-Vodă o creștere a interesului elevilor față de studiu.

Pentru o instituție de învățământ obișnuită cu rezultate foarte bune la evaluările naționale, tehnologia digitală oferită prin proiectul Fundației Orange a venit să aducă o creștere a gradului de interacțiune dintre elevi, dezvoltarea creativității, dar și a competențelor tehnologice.

Cadrele didactice de la Școala Gimnazială Mircea Vodă, județul Brăila, au dovedit astfel că materiile exacte, precum matematica, fizica și chimia, pot fi printre preferatele elevilor, dacă actul didactic este unul modern.

„Orele mele nu mai sunt atât de rigide. Eu predau și fizica și chimia, așa că folosesc tableta și la aceste două discipline. Chiar am observat un progres în studiul acestor două discipline, pentru că învățăm jucându-ne și nu le mai este atât de greu să înțeleagă. Iar la orele de T.I.C. nu întâmpinăm deloc probleme, modul cum se desfășoară aceste ore este pe placul lor”, afirmă doamna Aura Nedelcu, profesor de chimie, fizică și T.I.C.

Dar, în spatele predării cu ajutorul instrumentelor digitale, se află munca unui profesor care își face temele: „Trebuie să mă gândesc din timp la lecții. De exemplu, avem tema dată prin programă - formatarea tabelelor. Dar nu facem un tabel oarecare, trebuie să aleg să fie un tabel mai atractiv, care să-i pună la treabă, să le antreneze puțin creativitatea și da, trebuie să gândesc de acasă tema, exercițiul, fișa și apoi să vin în fața elevilor pentru a lucra cu ei”, afirmă doamna Nedelcu.

Digitaliada@Mircea Vodă, Brăila


De partea cealaltă, elevii obțin rezultate bune, învață lucrul în echipă și acordă ajutor atunci când este cazul: „Îmi place să învăț pe tabletă. Orele sunt diferite, putem să vorbim, să colaborăm între noi. Doamna profesoară ne încurajează să mergem să îi ajutăm și pe cei care nu prea se descurcă. Iar eu mă bucur, pentru că îmi place să ajut”, spune Costel, elev în clasa a VI-a. Îi zâmbește sincer doamna Cristina Bănică, tânăra profesoară de matematică, ajunsă din acest an școlar la Mircea-Vodă. „Proiectul Digitaliada este ceva extraordinar pentru copii. Si pentru noi, profesorii, mai ales după ce am fost la seminarul Digitaliada am învățat foarte multe. Am aflat de unele aplicații pe care nu le știam, de exemplu Kahoot, iar acum o folosesc cu drag și cu plăcere." 

„Sunt onorat că sunt profesor și director în școala în care am fost și elev. Școala gimnazială Mircea-Vodă s-a remarcat, de-a lungul anilor, prin rezultatele deosebite obținute la evaluarea națională, prin premiile obținute la concursuri și  prin proiectele desfășurate. Cu toate acestea, în ultima perioadă observasem o scădere a motivației în rândul elevilor și mi-am zis că trebuie să venim cu ceva nou, cu ceva în plus. Și, aflând de proiectul Digitaliada, m-am gândit că aceasta este soluția. Și așa a fost.”, susține domnul Florin Ciortan, directorul școlii.



1 comentariu

avatar

Proiectul Digitaliada și pașii necesari pentru a realiza un laborator de științe exacte

de Mariana Turcu | 07.08.2018 10:12

Îmi doresc să demarez și în școala din localitatea mea un asemenea proiect care, după părerea mea, este prioritar!
Sunt profesor de chimie și fizică la o școală gimnazială.

Răspunde