Fundația Orange

Media


În vizită la Școala Gimnazială Sânpetru, județul Brașov – într-o permanentă schimbare, în pas cu evoluția comunității

În vizită la Școala Gimnazială Sânpetru, județul Brașov – într-o permanentă schimbare, în pas cu evoluția comunității

Într-o comunitate care și-a triplat numărul de locuitori in ultimii 10 ani, Școala Gimnazială Sânpetru, județul Brașov, este și ea într-o schimbare permanentă, spun profesorii.

În aceeași echipă au intrat de curând și elevii, și s-au întâlnit cu toții în Laboratorul Digitaliada. Aici participă la o schimbare pentru viitor prin educația digitală.

”Îmi place foarte mult proiectul Digitaliada pentru că ne ajută să înțelegem mai mult și ne face orele, de exemplu de matematică sau de informatică, mai interesante”, spune Marco Robert Nuția, elev în clasa a V-a. Colegele sale din clasa a VI-a, Iulia Spoială și Miriam Timofte, spun și ele că „ne place pentru că e ceva inovativ, putem vedea imagini, putem vedea date, când le vezi pe tabletă le receptezi mai ușor, adică îți intră mai repede în minte”.

 

Directorul școlii, care este profesor de TIC, Daniel Petrule, căuta o soluție pentru a comunica mai ușor cu elevii, iar Digitaliada a fost cheia pe care a găsit-o la momentul potrivit. ”Le-am creat conturi pentru ca ei să comunice cu noi. Mie, de exemplu, la informatică, îmi trimit temele și le corectez imediat, le ofer feedback la ceea ce au făcut ei”, povestește directorul.

Profesoara de matematică Gabriela Brenciu, este unul dintre oamenii care au făcut totul pentru ca proiectul Digitaliada să ajungă în Școala gimnazială de la Sânpetru. Unul dintre rezultate este atmosfera schimbată complet de la orele de matematică, spune aceasta: „Interacțiunea crește, ei sunt dezinvolți, orele sunt foarte interactive și totul se desfășoară într-un mediu non-formal, cel puțin așa îl percep ei”.

Implementarea și rezultatele proiectului Digitaliada sunt apreciate și de inspectorul școlar Eugenia Crețoi, de la Inspectoratul Școlar Județean Brașov. ”Sunt fascinată de ceea ce se întâmpla astăzi în școlile acestea care au reușit să acceseze proiecte digitale. De ce? Pentru că unele din competențele pe care le formăm, începând de la clasele primare, sunt competențele digitale”, spune aceasta.

Nu puteau să lipsească părinții, din acest peisaj al viitorului digital care se conturează a fi din ce în ce mai puternic pentru elevi. Mereu aproape de educație și președinte al Asociației de Părinți de la Sânpetru, Simona Valcan are doi copii elevi în această școală și prețuiește dedicarea cu care profesorii își fac meseria: ”Eu ca părinte am apreciat foarte mult pentru ca un profesor să-și ia câteva ore pentru ca să-și pregătească aceste lucruri este ceva, este de apreciat”.

Profesoara de matematică Gabriela Brenciu este un fin cunoscător al Ghidurilor Digitaliada.Acestea îi ușurează planificarea pentru fiecare oră de la clasă și o face să fie relaxată pentru că știe mereu ce are de făcut, cu ce aplicație și la ce moment, din timp. ”Ce mi-a plăcut foarte mult este faptul că în ghid sunt menționate softurile care se folosesc la fiecare lecție, la sfârșitul unei săptămâni pentru săptămâna următoare știm exact ce aplicații să folosim”.

 

Digitaliada @ Școala Gimnazială Sânpetru, județul Brașov