Fundația Orange

Media


În vizită la Școala Gimnazială Șieu, Bistrița Năsăud: Pentru elevi școala e mai interesantă acum

În vizită la Școala Gimnazială Șieu, Bistrița Năsăud: Pentru elevi școala e mai interesantă acum

“Am reușit!”, asta auzim la Școala Gimnazială Șieu din județul Bistrița Năsăud. Aici, cadrele didactice au format o echipă în jurul proiectului Digitaliada făcând posibilă aplicarea și implicarea educației digitale la aproape toate materiile.

Școala și atmosfera din școală s-au schimbat, spun profesorii, părinții și elevii. "Încă de la prima oră, interesul a fost foarte mare”, ne-a povestit Monica German, directorul Școlii Gimnaziale Șieu, care vorbește despre beneficiul imens pe care îl aduce implementarea proiectului Digitaliada în școli. Diana Sălăgean, profesor de fizică, chimie și TIC ne-a spus că odată cu apariția tabletelor și a aplicațiilor la ore,  s-a schimbat și privirea copiilor și ea crede că de acolo vine tot: "Dacă faci o oră tradițională o să vezi în fața ta o mulțime de copii plictisiți. Acum nu mai văd asta”.

Elevii spun că atunci când au auzit că vor avea tablete și că o să lucreze pe ele li s-a părut din start școala mai interesantă. Odată cu implementarea proiectului s-a produs o schimbare, copiii au început să se descurce mai bine și să înțeleagă materia mai ușor și mai repede. 

Profesorii de la Șieu sunt încântați de beneficiile extraordinare pe care le-a adus implementarea proiectului Digitaliada în școala lor și atât ei, cât și elevii și părinții privesc această schimbare ca pe ceva captivant. Într-o lume a digitalului, în care copiii sunt din ce în ce mai atrași de tot ceea ce înseamnă tehnologia, integrarea acesteia la orele de clasă este cea mai bună decizie, iar profesorii de la Șieu sunt convinși de acest lucru pentru că văd în fiecare zi efectele pozitive.

Profesoara Diana Sălăgean știe că introducerea tabletelor la ore reprezintă un mare pas în față pentru că, așa cum spune și ea, "foarte mulți copii învață vizual. Au un al șaselea simț, acesta este un al șaselea simț al copiilor din ziua de astăzi. Ei când deschid o tabletă, un telefon, un calculator, știu exact unde trebuie să intre”.

"O evoluție fantastică din toate punctele de vedere. Și în predare pentru mine pentru că mă ajută foarte mult, dar si pentru ei. Au dispărut foile și sunt mult mai fascinați și le place mai mult”, spune Andrea Cătinean, profesor de matematică și TIC.

Părinții elevilor de la Școala Gimnazială Șieu spun că acum copiii descoperă și aplică mai ușor cunoștințele. Daca înainte părinții auzeau acasă "Mama dacă nu văd, parcă nu înțeleg”, acum, odată cu Digitaliada, această problemă a dispărut. 

 

Digitaliada @ Școala Gimnazială Șieu, Bistrița Năsăud