Fundația Orange

Încălzirea globală - video interactiv

Concurs

Ionuț Dumitru

Trimis la 02.01.2022

Geografie
GEOGRAFIE, V MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Acest video interactiv poate fi folosit la clasă pentru dinamizarea activității. În timpul filmului vor apărea teste, imagini, jocuri de completare, adevărat sau fals pe care elevii vor trebui să le rezolve. Diferența față de un video obișnuit e că elevii vor fi activi, fiind nevoiți să rezolve teste.


Conținut video


Documente


Multimedia


Materialul video poate fi vizualizat la urmatoarea adresa de internet: https://geographygamesandquizzes.eu/incalzirea-globala-video-interactiv/


Elevii vor trebui să rezolve aceste mici teste consolidând astfel informația vizualizată până la acel moment al filmului. Diferența față de filmul normal la care doar te uiți este că aici elevii trebuie să se implice. Devin parte activă și procesul de vizionare este completat cu activități interactive ce au rolul de a fixa ideile principale din film.

În momentul în care apare un test, video-ul se oprește pentru a-ți da timp de reflecție. După ce ai bifat un răspuns, ți se va afișa răspunsul corect. Pentru ca filmul să meargă mai departe trebuie să apeși butonul Continue. În caz că nu cunoști răspunsul ai opțiunea Show solution care îți va arată răspunsul corect.

Pe parcursul acestui video vor apărea teste de evaluare în care elevii vor trebui să completeze, să folosească tehnica drag and drop, să bifeze varianta corectă. Pe lângă aceste teste pe parcursul filmului sunt inserate și imagini, schițe sau animații ce au că scop conștientizarea fenomenului de încălzire globală.

Combinația dintre video și teste este pe placul elevilor deoarece ei pot vedea rapid dacă au înțeles filmulețul până la momentul respectiv.

Acest video a fost făcut prin unirea mai multor secvențe într-un program de editare video. Cu ajutorul plugin-ului H5p instalat în panoul site-ului am generat testele și animațiile din cadrul acestui video. În subtitrare am decis să pun păreri ale unor personalități pentru a spori importanța mesajului. Pentru a putea realiza filme de acest gen e nevoie să se instaleze în site-ul respectiv pluginul H5P.

Răspunsurile corecte de la testele de evaluare sunt atașate într-un document pdf.


Ionuț Dumitru

Arad

Trimis la 02.01.2022 - 16:15


Materiale similare

Secvențe de învățare pentru lecțiile:Geneza Sistemului Solar, Structura interna a Pământului și Plăcile tectonice, Lanțurile montane ale Terrei, Organizarea administrativ-teritorială a României, Solstițiu de iarnă

Geografie
GEOGRAFIE, V, VIII

- sunt scurte, dar acoperă un conținut relevant
- economiseșc mult timp pentru învățare
- ușurează învățarea conceptelor complexe,
- încurajează o mai bună reținere,
- sunt captivante, informative, ilustrative,
- stârneșc curiozitatea pentru aprofundarea unor concepte prezentate

Zonele biogeografice

Geografie
GEOGRAFIE, V