Fundația Orange


Începe "Mate cu Digitaliada"! Serialul tău de ajutor pentru Evaluarea Națională

Începe "Mate cu Digitaliada"! Serialul tău de ajutor pentru Evaluarea Națională

Venim în ajutorul elevilor de gimnaziu cu o serie de 10 lecții video la matematică, pentru exersarea și recapitularea materiei pentru Evaluarea Națională. Urmărește noul serial de lecții video, gratuit, pe canalul de YouTube al Fundației Orange.

Serialul Mate cu Digitaliada dă o mână de ajutor elevilor de gimnaziu, în special celor din clasa a VIII-a, care, fie consideră matematica o materie grea, fie își doresc să recapituleze pentru Evaluarea Națională. Lecțiile video vor acoperi toate cele trei subiecte mari de la examen, cu tipurile de exerciții specifice, fiind o resursă suplimentară pentru cei care își doresc să recapituleze pentru proba la matematică.

Primul episod, „Totul este număr”, include exerciții specifice pentru Subiectul I de la Evaluarea Națională, cu patru variante de răspuns dintre care doar una este corectă. Printre temele recapitulate sunt:

  • numerele naturale, prime sau compuse;
  • divizibilitatea;
  • proporționalitatea
  • transformarea fracțiilor ordinare în fracții zecimale.

La finalul episodului, elevii vor descoperi un detaliu puțin știut despre Codul Numeric Personal și vor constata legătura dintre matematică și... identitatea de cetățean. Urmărește primul episod aici!

 Începând de astăzi, în fiecare săptămână pe canalul de YouTube al Fundației Orange, vom posta câte un episod din seria Mate cu Digitaliada, pentru a-i ajuta pe elevi să parcurgă lecțiile așa cum își doresc. Fiecare episod începe cu setarea obiectivelor de învățare – elevii vor ști exact ce urmează să exerseze și să recapituleze. Pe parcursul celor aproximativ 30 de minute, aceștia vor fi ghidați prin capcanele matematicii, aflând explicații pentru cele mai dificile concepte, ori de câte ori acestea apar. Mai mult, fiecare episod conține diverse trucuri pentru rezolvarea exercițiilor, iar la final am pregătit câte o curiozitate despre utilizarea matematicii în activitățile de zi cu zi.  

Seria Mate cu Digitaliada completează materia predată la clasă. Toate lecțiile respectă programa școlară din România și se bazează pe metode de prezentare și învățare care să îi facă pe elevi să se bucure de această experiență. 

Nu uitați să vă abonați la canalul de Youtube al Fundației Orange pentru a fi la curent cu următoarele episoade săptămânale!