Fundația Orange

Informatică Creativă - Harvard Graduate School of Education Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 17.09.2016

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

Echipa Digitaliada vă pune la dispoziție traducerea în limba română a manualului Informatică Creativă dezvoltat de echipa ScratchEd la Harvard Graduate School of Education și eliberat sub o licență Creative Commons.Proiecte didactice


Documente


Manual dezvoltat de echipa ScratchEd (http://bit.ly/1PfMQuJ) la Harvard Graduate School of Education și eliberat sub o licență Creative Commons
Licența: Attribution-ShareAlike 4.0 International (http://bit.ly/1upaQv7) (CC BY-SA 4.0)
Pus la dispoziție în limba română în cadrul programului Digitaliada.

Există multe instrumente diferite care pot fi folosite pentru informatica creativă. În acest ghid, noi folosim Scratch, adică un limbaj de programare gratuit. Cu Scratch, este posibil să fie create o mare varietate de proiecte media interactive - animații, povești, jocuri și multe altele.

Ghidul este o colecție de idei, strategii și activități pentru o experiență introductivă în informatica creativă, folosind limbajul de programare Scratch. Activitățile sunt concepute pentru a sprijini familiarizarea și creșterea fluenței în informatica creativă și în gândirea algoritmică. Activitățile încurajează în special explorarea conceptelor cheie ale gândirii algoritmice (secvență, bucle, paralelism, evenimente, decizii, operatori, date) și practicile cheie ale acesteia (experimentarea si recapitularea, testarea și depanarea, reutilizarea și amestecarea, abstractizarea și modularizarea).

De la lansarea Scratch în mai 2007, sute de mii de oameni din întreaga lume au creat și împărtășit mai mult de 6 milioane de proiecte.


Digitaliada

București

Trimis la 17.09.2016 - 19:21


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ”, „subiect” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului digitaliada.ro.

Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.