Fundația Orange

Informatică gimnaziu (programare C++)

Concurs

Carmen Preoteasa

Trimis la 13.01.2021

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Cartea „Informatică gimnaziu (programare C++)” se adresează elevilor care doresc să studieze elementele de bază ale algoritmicii și programării calculatoarelor, dar și celor care doresc să-și perfecționeze tehnica.Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Cartea este structurată în 13 laboratoare, concepute într-o manieră didactică, astfel încât să fie accesible atât începătorilor cât și celor familiarizați cu elemente de programare.


Alte informații

Fiecare laborator conține o parte de probleme rezolvate și o parte de probleme propuse spre rezolvare.

Am ales limbajul de programare C++ deoarece este implementat pe majoritatea platformelor de calcul, este cel mai popular limbaj de programare, fiind studiat în special în liceele cu specializare matematica – informatică.


Carmen Preoteasa, profesor de Informatică și TIC

Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Târgu Jiu, Gorj

Trimis la 13.01.2021 - 22:01


Materiale similare

Sisteme de operare

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Un sistem de operare, prescurtat SO (engleză operating system, prescurtat OS), este un ansamblu de programe care are rolul de a gestiona și de a facilita utilizatorului accesul la resursele sistemului de calcul. Sistemul de operare joacă și rolul de gazdă pentru aplicațiile care rulează pe echipamen

Securitatea cibernetică

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI

În ultimul deceniu, fie că ne-am dorit sau nu, tehnologia și internetul au devenit parte din viața noastră.Au fost foarte multe cazuri când producătorii de software anti-virus au fost depășiți de hackeri, iar multe sisteme informatice au fost sparte. O soluție de securitate maximă este izolarea.