Fundația Orange

Informatică gimnaziu (programare C++)

Concurs

Carmen Preoteasa

Trimis la 13.01.2021

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Cartea „Informatică gimnaziu (programare C++)” se adresează elevilor care doresc să studieze elementele de bază ale algoritmicii și programării calculatoarelor, dar și celor care doresc să-și perfecționeze tehnica.Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Cartea este structurată în 13 laboratoare, concepute într-o manieră didactică, astfel încât să fie accesible atât începătorilor cât și celor familiarizați cu elemente de programare.


Alte informații

Fiecare laborator conține o parte de probleme rezolvate și o parte de probleme propuse spre rezolvare.

Am ales limbajul de programare C++ deoarece este implementat pe majoritatea platformelor de calcul, este cel mai popular limbaj de programare, fiind studiat în special în liceele cu specializare matematica – informatică.


Carmen Preoteasa, profesor de Informatică și TIC

Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Târgu Jiu, Gorj

Trimis la 13.01.2021 - 22:01


Materiale similare

Blogul ARTelierul

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

Acest blog aparține filierei vocaționale cu profil artistic a Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina, județul Olt. Aici avem întâlniri virtuale, prezentăm conținuturi, avem abordări pedagogice, redactăm materiale didactice, planificări, ilustrăm informații și purtăm discuții pe teme și proiect.

Jeopardy - Sisteme de calcul

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Am creat acest joc, tip jeopardy, pentru ca evaluarea la disciplina TIC, clasa a V-a să fie mai puțin formală, să îi atragă pe elevi și în primul rând să îi motiveze. Aplicându-l la clasă am obținut rezultate bune.