Fundația Orange

Insta Teach

Concurs

Oana Daniela Gheorghiu

Trimis la 31.01.2022

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Intre elevii mei pasionati de instagram si eu, obligata sa fac fise si rezumate pentru fiecare lectie, s-a nascut cumva ideea unui set de cartonase care rezuma notiunile demne de retinut la TIC.


Alte materiale educaționale


Galerie imagini, clic pentru zoom


Link: https://www.instagram.com/invatatic/

Am constatat cum timpul si discutiile tinerilor mei elevi se invartesc in jurul postarilor pe instagram si Tik tok, ... am cautat materiale pe care sa le pot folosi si.. legate de TIC am gasit mai mult MEME-uri si glume. Scrisul pur si simplu nu le-ar fi atras atentia mai mult decat lectiile din manual, mai ales ca exista si manuale digitale.

Asa am ajuns la concluzia ca ar fi distractiv sa prezint informatiile sub forma unor cartonase de joc, seturi diferite. Materia nu e cea din manuale sau de baza, este un pic mai complicata, nu prea mult, pentru ca vrem sa le starnim curiozitatea (Din acelasi motiv, nici informatiile nu sunt prea multe).

Cartonasele prezinta conceptul de baza, dorind sa-i faca dornici de-a afla mai multe si de-a cauta.


Oana Daniela Gheorghiu, profesor de Informatică și TIC

CN Ion Creanga si SG Petrache Poenaru, sector 5, București

Trimis la 31.01.2022 - 23:41


Materiale similare

Algoritmi

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Resursă creată cu ajutorul aplicației Crosswordlabs pentru verificarea și consolidarea noțiunilor asimilate pe parcursul unității de învățare „Algoritmi”.

Tipuri de date

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Material ajutator in procesul de predare-invatare. Resursa contine notiuni teoretice, 3 intrebari pentru evaluarea termenilor dobanditi si fisiere video in care sunt explicate notiunile prezentate. Materialul este util si pentru orele de pregatire suplimentara a elevilor ce doresc performata.