Fundația Orange

Insta Teach

Concurs

Oana Daniela Gheorghiu

Trimis la 31.01.2022

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Intre elevii mei pasionati de instagram si eu, obligata sa fac fise si rezumate pentru fiecare lectie, s-a nascut cumva ideea unui set de cartonase care rezuma notiunile demne de retinut la TIC.


Alte materiale educaționale


Galerie imagini, clic pentru zoom


Link: https://www.instagram.com/invatatic/

Am constatat cum timpul si discutiile tinerilor mei elevi se invartesc in jurul postarilor pe instagram si Tik tok, ... am cautat materiale pe care sa le pot folosi si.. legate de TIC am gasit mai mult MEME-uri si glume. Scrisul pur si simplu nu le-ar fi atras atentia mai mult decat lectiile din manual, mai ales ca exista si manuale digitale.

Asa am ajuns la concluzia ca ar fi distractiv sa prezint informatiile sub forma unor cartonase de joc, seturi diferite. Materia nu e cea din manuale sau de baza, este un pic mai complicata, nu prea mult, pentru ca vrem sa le starnim curiozitatea (Din acelasi motiv, nici informatiile nu sunt prea multe).

Cartonasele prezinta conceptul de baza, dorind sa-i faca dornici de-a afla mai multe si de-a cauta.


Oana Daniela Gheorghiu, profesor de Informatică și TIC

CN Ion Creanga si SG Petrache Poenaru, sector 5, București

Trimis la 31.01.2022 - 23:41


Materiale similare

Virușii informatici

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

Pentru a ne proteja împotriva virușilor informatici, este important să folosim software de securitate actualizat, să fim atenți la descărcarea și deschiderea de fișiere sau link-uri suspecte și să adoptăm practici de navigare prudente. Educația cibernetică și conștientizarea sunt de esențiale.

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/