Fundația Orange

Instalare Server WEB Local sau pe un sistem dedicat in retea si Instalarea platformei WORDPRESS

Alte resurse

Abibula Aygun

Trimis la 14.01.2020

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, MEDIU PREDARE

Prezentarea include instalarea unui Server WEB ce include atat serverul de Baze de date MySQL cat si limbajul de scripting PHP ( Hypertext Prepocessor ) care sta la baza multor Aplicatii WEB.
Celebra platforma de Blog-ing sau chiar Facebook-ul pe care il stiti contine secvente de cod PHP.
Avem un Server FTP ( File Transfer Protocol ), server de mail local iar daca setam corect anumiti parametrii de internet poate trimite mailuri chiar si in reteaua WWW.
De asemenea avem panouri de configurare cum ar fi PHP My Admin pentru gestionarea bazelor de date altfel decat din linia de comanda.
La final vom instala platforma Wordpress in cel mai usor mod cu putinta utilizand modulele Bitnami!


Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Toate paginile de internet pe care le vizualizati prin Navigatorul Web, oricare ar fi acesta, Chrome, Firefox, Opera, Internet Explorer etc, sunt deservite de catre un server. Acest server rezida pe unul sau mai multe calculatoare deservind La Cerere pagina pe care doriti sa o vizualizati.

Acum, deservirea paginilor tine foarte mult si de motorizarea acestora. Unele sunt scrise in HTML, altele in PHP, sunt combinate diverse alte module pentru a face continutul interactiv si atragator. Aici intervine necesitatea unui server de continut.

Aplicatia XAMPP, indiferent ca va rula pe Windows, Linux sau OSX incorporeaza toate modulele necesare pentru a face posibila utilizarea atat in mediul educational cat si in mediul de productie a acestui server.

Contine serverul Apache, serverul FTP Filezilla, serverul de baze de date MySQL, un server de e-mail si inca cateva instrumente care usureaza munca elevilor in crearea si gestionarea de platforme.

Ce pot face cu XAMPP?

Pai il pot instala doar pe sistemul meu pentru a testa paginile web pe care le creez inainte de a le publica in Internet.

Pot, de asemenea, sa instalez acest server intr-o retea a scolii sau universitatii pentru a deservi continut educational.

Videoclipul va prezinta Pas cu Pas instalarea, configurarea si utilizarea atat a serverului XAMPP cat si a platformei WORDPRESS.

Vizionare placuta si succes!


Abibula Aygun, profesor de Altă disciplină

Scoala Gimnaziala George Cosbuc 23 August, Romania, 23 August, Constanța

Trimis la 14.01.2020 - 16:53


Materiale similare

Informatică gimnaziu (programare C++)

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

Cartea „Informatică gimnaziu (programare C++)” se adresează elevilor care doresc să studieze elementele de bază ale algoritmicii și programării calculatoarelor, dar și celor care doresc să-și perfecționeze tehnica.

Blogul ARTelierul

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

Acest blog aparține filierei vocaționale cu profil artistic a Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina, județul Olt. Aici avem întâlniri virtuale, prezentăm conținuturi, avem abordări pedagogice, redactăm materiale didactice, planificări, ilustrăm informații și purtăm discuții pe teme și proiect.