Abibula Aygun
Trimis la 14.01.2020Toate paginile de internet pe care le vizualizati prin Navigatorul Web, oricare ar fi acesta, Chrome, Firefox, Opera, Internet Explorer etc, sunt deservite de catre un server. Acest server rezida pe unul sau mai multe calculatoare deservind La Cerere pagina pe care doriti sa o vizualizati.
Acum, deservirea paginilor tine foarte mult si de motorizarea acestora. Unele sunt scrise in HTML, altele in PHP, sunt combinate diverse alte module pentru a face continutul interactiv si atragator. Aici intervine necesitatea unui server de continut.
Aplicatia XAMPP, indiferent ca va rula pe Windows, Linux sau OSX incorporeaza toate modulele necesare pentru a face posibila utilizarea atat in mediul educational cat si in mediul de productie a acestui server.
Contine serverul Apache, serverul FTP Filezilla, serverul de baze de date MySQL, un server de e-mail si inca cateva instrumente care usureaza munca elevilor in crearea si gestionarea de platforme.
Ce pot face cu XAMPP?
Pai il pot instala doar pe sistemul meu pentru a testa paginile web pe care le creez inainte de a le publica in Internet.
Pot, de asemenea, sa instalez acest server intr-o retea a scolii sau universitatii pentru a deservi continut educational.
Videoclipul va prezinta Pas cu Pas instalarea, configurarea si utilizarea atat a serverului XAMPP cat si a platformei WORDPRESS.
Vizionare placuta si succes!
Abibula Aygun, profesor de Altă disciplină
Scoala Gimnaziala George Cosbuc 23 August, Romania, 23 August, Constanța
Trimis la 14.01.2020 - 16:53
Echipa Digitaliada vă propune un ghid interdisciplinar dedicat predării pe baza metodelor digitale cu ajutorul aplicației Tynker, pentru învățământul gimnazial. Ghidul poate fi folosit la orele de limba și literatura română, matematică, fizică, chimie, informatică, istorie, geografie, biologie, educație socială, educație muzicală, educație plastică, religie.
Digitaliada
Prezentare power point despre arhitectura calculatorului.
Nicole
Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Gorj