Fundația Orange

Instrumentul web 2.0. (Tip document: Google docs - Element chimic. Simbol chimic)

Concurs

Irina Tomoiagă

Trimis la 09.02.2019

Chimie
CHIMIE, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Folosirea instrumentului web 2.0 Google docs permite scrierea colaborativă, profesorul și elevii putând accesa și edita același document. Ei pot de asemenea discuta pe chat direct din document sau adăuga comentarii.Aplicații


Documente


În timp ce altcineva editează documentul, putem vedea în timp real cursorul și modificările făcute de persoana respectivă. Un alt avantaj este că totul se salvează automat, nu este nevoie să mai folosești butonul Save.

https://docs.google.com/document/d/1jI8K6GyXKuuZu8byL_YhT7r5zIyLHCHROj2V6HBm1-U/edit?usp=sharing

Google docs - o resursă disponibilă, ce îi motivează pe elevi, încurajează creativitatea și inovarea. Se recomandă consultarea elevilor, implicarea lor de la primii pași, pentru a fi siguri că instrumentul folosit este unul interesant și atractiv pentru ei. Google docs animează documentele cu ajutorul instrumentelor de editare, se pot adăuga linkuri, imagini și desene, se poate lucra la același document în același timp, iar modificările se salvează automat pe măsură ce editați.
Discutați prin chat cu alte persoane direct din document sau adăugați un comentariu, inserând adresa lor de e-mail cu " +" pentru ca acestea să primească o notificare.
La tema "Element chimic. Simbol chimic", instrumentul Google docs este atractiv pentru elevi, elevii fiind practic provocați la un joc didactic în care de fapt vor învăța simbolurile elementelor chimice, dar își vor dezvolta și abilități de utilizare a calculatorului. Ei colaborează cu profesorul și între ei, au posibilitatea de a insera tabelul periodic al elementelor, linkuri cu videoclipuri. Prin joacă și folosind un instrument web potrivit, procesul instructiv-educativ este adaptat cerințelor actuale.


Irina Tomoiagă, profesor de Chimie, Fizică

Gimnazială Nr. 1, Moisei, Maramureș

Trimis la 09.02.2019 - 18:12


Materiale similare

Luptătorul științific

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, VI, VII, VIII

joc educațional motivațional, interdisciplinar și novator! Povestea SF integrează inedit, într-o atmosferă de basm, teste de matematică, fizică și chimie. Aventura și jocul se îmbină cu competențele de receptare a mesajelor în limba franceză și de rezolvare științifică a situațiilor problemă.

Orar Digital

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Produsul reprezintă un orar digital pentru clasă, unde fiecare oră din anul școlar poate avea atașată tema, lecția, test sau teza, carnet de elev digital unde se pot introduce notele și se pot vizualiza imediat mediile și un chat pentru socializare și anunțuri.