Fundația Orange

Interjecția

Concurs

Sandor Veronica

Trimis la 21.04.2017

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII ÎNCEPĂTOR CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Acest plan de lecție propune aprofundarea cunoștințelor legate de interjecție ca parte de vorbire prin transferul acestora în realitatea ce ne înconjoară. De cele mai multe ori, elevii consideră elementele de gramatica ca fiind lipsite de importanță și cu o utilitate greu de regăsit dincolo de băncile școlii. Pentru a ne apropia de ceea ce îi reprezintă ca pasiuni muzicale, am ales o melodie recentă în care sunt utilizate interjecții.Proiecte didactice


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Alte informații

Pentru a realiza transferul informațiilor dincolo de paginile caietului am vizitat blogul "IMPRESII SCOASE LA MEZAT" unde sunt cateva articole legate de industria muzicală, exemple de melodii și un top al melodiilor în care se pot regăsii onomatopee și interjecții care au devenit celebre.

https://hazaparu.wordpress.com/2011/12/19/top-10-cele-mai-de-succes-interjectii-din-industria-muzicala/


Sandor Veronica, profesor de Limba și literatura română

Școala Gimnazială Teleki Domokos Gornești, Romania, Reghin, Mureș

Trimis la 21.04.2017 - 11:50


Materiale similare

Programa CDȘ "Literație multimodală"

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII, VIII

Programa disciplinei opționale Literație multimodală propune o abordare transcurriculară a conținuturilor, care vizează ariile curriculare Limbă și comunicare, Arte, Tehnologii, Om și societate.

(Premiul III, Proiecte didactice, 2019) Poveste de iarnă

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII

Noutatea demersului didactic constă în utilizarea tehnologiilor web2.0 (google docs și padlet) în cadrul orei de Limba și literatura română, pentru a realiza o poveste colaborativă de iarnă.