Fundația Orange

Interjecția

Concurs

Sandor Veronica

Trimis la 21.04.2017

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII ÎNCEPĂTOR CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Acest plan de lecție propune aprofundarea cunoștințelor legate de interjecție ca parte de vorbire prin transferul acestora în realitatea ce ne înconjoară. De cele mai multe ori, elevii consideră elementele de gramatica ca fiind lipsite de importanță și cu o utilitate greu de regăsit dincolo de băncile școlii. Pentru a ne apropia de ceea ce îi reprezintă ca pasiuni muzicale, am ales o melodie recentă în care sunt utilizate interjecții.Proiecte didactice


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Alte informații

Pentru a realiza transferul informațiilor dincolo de paginile caietului am vizitat blogul "IMPRESII SCOASE LA MEZAT" unde sunt cateva articole legate de industria muzicală, exemple de melodii și un top al melodiilor în care se pot regăsii onomatopee și interjecții care au devenit celebre.

https://hazaparu.wordpress.com/2011/12/19/top-10-cele-mai-de-succes-interjectii-din-industria-muzicala/


Sandor Veronica, profesor de Limba și literatura română

Școala Gimnazială Teleki Domokos Gornești, Romania, Reghin, Mureș

Trimis la 21.04.2017 - 11:50


Materiale similare

Citește cu mine!

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VI, VII

Padletul este o metodă modernă, practică și eficientă de învățare în ora de opțional „Tehnici de lectură”. Participanții împărtășesc impresiile lor de lectură, sub forme variate, răspunzând la cerințe creative. Prin afișarea lor pe padlet se realizează diseminarea și se favorizează interevaluarea.

Verbul - recapitulare

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII, VIII

Materialul se poate aplica atât în cadrul orelor care se desfășoară față în față, cât și în mediu online, fiind gândit sub forma unor jocuri didactice care au ca obiectiv consolidarea unor noțiuni referitoare la verb.