Fundația Orange

Testimoniale


Ioana Alexe, prof. matematică, Școala Gimnazială Dragomirești, județul Dâmbovița

Ioana Alexe, prof. matematică, Școala Gimnazială Dragomirești, județul Dâmbovița

Ioana Alexe este profesoară de matematică și fizică la Școala Gimnazială Dragomirești din 2014. Și-a început cariera didactică în urmă cu aproximativ 32 de ani. Este absolventă a Universităților „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și „Valahia” din Târgoviște și deține un master în Politici de management în educație.  A obținut gradul didactic I în 1998. 

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Ioana Alexe: Din experiență, am constatat că feedback-ul elevilor este remarcabil la finalul unei ore în care integrez mijloace specifice educației digitale în activitatea didactică, acestea contribuind la atingerea într-o măsură mai mare a competențelor vizate. 

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Prof. Ioana Alexe: Sunt o persoană dornică de perfecționare și am văzut în Digitaliada o oportunitate de a progresa profesional, de a deveni un dascăl mai bun pentru elevii mei. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați selecta?

Prof. Ioana Alexe: Consider că sunt un dascăl dedicat, care își iubește munca și pune pasiune în ceea ce face. Încerc permanent să găsesc mijloace pentru a-i apropia pe elevi de matematică și mă implic în numeroase activități extra-curriculare și proiecte derulate în școală.