Fundația Orange

Media


Ion Știrbu, director: Proiectul a creat o bucurie pentru elevii noștri

Ion Știrbu, director: Proiectul a creat o bucurie pentru elevii noștri

Copiii “se simt prețuiți” atunci când lucrează după cele mai noi tehnologii și când profesorii se adaptează astfel încât să vorbească același limbaj digital cu ei.

Declarația vine de la Ion Știrbu, directorul Școlii Profesionale „George Coșbuc" Medieșu Aurit. "Normal că au un respect [pentru profesori - n.red.], pentru că se simt prețuiți. Ăsta este scopul nostru: să le arătăm valoarea”, a explicat domnul director.

Digitaliada: Ce s-a schimbat în cadrul orelor de la începutul anului școlar?

Director Ion Știrbu: Proiectul Digitaliada a adus o nuanță pozitivă în această eră a tehnologiei moderne. Principalele noastre obiective constau în a promova educația digitală, în a atrage copiii către școală și a reduce cât mai mult insuccesul școlar și absenteismul. De peste jumătate de an, de când derulăm proiectul, deja se simt efecte în aceste direcții. Astfel că, și pe copiii care nu-și dădeau silința foarte mult am reușit să îi atragem la ore prin acest proiect; iar acest lucru este valabil la toate orele, mai ales că proiectul l-am implementat nu numai la matematică și la informatică. Sunt și alte discipline la care se folosesc tabletele - la română, la chimie, la fizică, ceea ce a creat o bucurie atât pentru colegii mei profesori, că pot accesa aceste metode moderne, dar mai ales pentru copii. 

Digitaliada: Am înțeles că, împreună cu elevii, folosiți resursele digitale în moduri foarte creative și inventive.

Director Ion Știrbu: Da, imediat după implementarea proiectului am văzut că a crescut numărul de copii care se implică în activitățile școlii, folosind aceste mijloace digitale. Au făcut mini-proiecte, să le spunem așa, tot felul de activități, cum a fost, de exemplu, Ziua Eminescu folosind tabletele, Marea Unire la fel, desfășurată folosind resursele Digitaliada, deci suntem integrați în familia Digitaliada și copiii chiar beneficiază pe deplin de tot sistemul și de platforma Digitaliada și de tot ce ni se pune la dispoziție prin proiect. 

Digitaliada: Care a fost obiectivul inițial, ce v-a determinat să aplicați la Digitaliada?

Director Ion Știrbu: Obiectivul nostru principal a fost ca prin introducerea acestui proiect să îi cooptăm pe copii să rămână în învățământul profesional, de care este o mare nevoie la nivelul bazinului nostru geografic, la nivelul comunei noastre, care trece printr-un proces de modernizare și atât de mulți agenți economici se implică în dezvoltarea acestei comune. Încercăm constant să creăm condițiile pentru ca acești copii să rămână în comuna lor, având o școală mare, o școală frumoasă, dotată cu tot ce își doresc ei. Să rămână în continuare, să își dezvolte o meserie, să își formeze o bază educațională necesară pentru a merge mai departe în viață și în societate.