Fundația Orange

Testimoniale


Iosif Radu, Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului, jud. Covasna

Iosif Radu, Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului, jud. Covasna

Iosif Radu a ocupat timp de 18 ani funcția de director al Școlii Gimnaziale „Nicolae Russu”, unde a activat mai bine de 25 de ani. Este absolvent al Institutului de Educație Fizică și Sport, București, are un master în Management educațional la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și deține gradul didactic I.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Iosif Radu: Digitalizarea societătii și dinamica progresului comunicațiilor impun, nu numai generațiilor tinere, formarea competențelor digitale. Cred însă că trebuie identificate atent procedeele, metodele, momentele și mai ales unitățile de timp alocate pentru desfășurarea activităților didactice. Este nevoie, nu doar de cunoștinte privind utilizarea tehnicii specifice dar și de cultivarea discenământuluide selectare și utilizarea a informațiilor, armonizându-le cu activitatea intelectuală individuală, naturală. 

Digitaliada: De ce este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Iosif Radu: Activitățile de angrenare a unității noastre școlare, în diferite proiecte educative, au devenit pentru noi o preocupare permanentă, un reflex și se înscriu pe linia menținerii unui anumit standard competitiv, a creșterii bazei materiale și mai ales în direcția satisfacerii pretențiilor beneficiarilor noștri. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați selecta?

Iosif Radu: Un profesor, parcurge  o mulțime de momente, care-l pun la încercare (doar lucrează cu copii și în conditii atât de diferite!) în demersurile didactice însă, pentru mine, cu o formare pedagogică și științifică inițială, care nu includea TIC-ul, apariția necesității de utilizare a acestui mijloc modern, a fost un moment de reconsiderare fundamentală a metodelor didactice, dar și a conținutului managerial.