Fundația Orange

Kidibot Bătăliile Cunoașterii Alte resurse

Kidibot

Trimis la 04.03.2019

Interdisciplinar
ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, ISTORIE, GEOGRAFIE, FIZICĂ, CHIMIE, INFORMATICĂ ȘI TIC, BIOLOGIE, LIMBI STRĂINE, V, VI, VII, VIII PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Kidibot Bătăliile Cunoașterii este o platforma educațională online foarte complexă, disponibilă la https://www.kidibot.ro și pe aplicațiile de mobil iOS și Android.
Obiectivul ei este să-i ajute pe elevi să citească și să învețe mai mult prin joacă, iar pe profesori - să-și motiveze copiii.Aplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


Cum funcționează:
Crocobeții sunt niște extratereștrii nesuferiți care atacă planeta. Kidibot este un robot extraterestru bun care ii ajuta pe copii să-și salveze planeta, dovedind că citesc și învață. Ei își creează conturi pe clasa lor, răspund la chestionare, dovedind că au citit și învățat, creează noi chestionare, îi ajută pe alți copii să iasă de sub influența nefastă a Crocobeților.
Avem diplome (atât pentru copii, cât și pentru profesori) - Certificate de Cititor, Diplomă de Voluntar, Diplomă de Implicare Socială, Diplomă de Coordonator Educațional, Certificat de Mini-Astronom etc. etc.
Exista numeroase insigne virtuale.
Exista Contra-Spionaj, Zen-Master (cei care arată ca sunt ambițioși), Autori, Recrutori, Misiuni și Questuri.
Bătăliile sunt de 2 tipuri:
- de antrenament (cu sau fără echipă concurentă): profesorii pot să inițializeze astfel de bătălii, selectând clasa lor (de ex., VI D), selectând o listă de quizuri, un deadline și un bonus pe care îl primesc copiii din echipă dacă îndeplinesc misiunea.
- reale – Echipe de Crocobeți malefici atacă clasele, copii având la dispozitie un anumit termen să dovedească faptul că au citit/învățat anumite lucruri, ca să poată să respingă atacul.
De asemenea, în cadrul bătăliilor, copiii sunt implicați într-un quest continuu pentru a găsi artefacte cu premii, precum un iPhone X, sau cărți de la partenerii noștri (Humanitas, Arthur, Corint, Niculescu, CartiEngleza.ro). Lor le apar diverse Candies, in funcție de activitatea lor pe platformă, astfel încât le cresc șansele să câștige cu cât dovedesc că sunt mai implicați.
Copiii care îi ajută pe alți copii să devină mai buni (astfel devenind și ei mai buni prin disonanță cognitivă) sunt recompensați cu puncte, recunoaștere, șanse mai mari la premii.


Alte informații

www.kidibot.ro
92,17% dintre părinți consideră că Kidibot le ajută copiii mult și foarte mult să citească și să învețe mai mult.
91,42% dintre profesorii care au implementat la clasă Kidibot declară că văd rezultate mai bune la învățătură.
În acest moment, Kidibot este folosit de copiii din 21% din școlile din România.
Avem peste 4000 de chestionare după toate materiile posibile, făcute de profesori și copii.


Kidibot

Bucuresti

Trimis la 04.03.2019 - 09:28


0 de comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ”, „subiect” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului digitaliada.ro.

Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.