Fundația Orange

"La fête de Noël expliquée aux enfants"/ ”Sărbătoarea de Crăciun explicată copiilor”

Concurs

Elena Buric

Trimis la 12.02.2019

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Această prezentare video își propune să le explice pe scurt elevilor istoria sărbătorii de Crăciun, invitându-i la o mai bună cunoaștere a elementelor de civilizație și la consolidarea a numeroase elemente lexico-gramaticale ale Limbii franceze.Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Perioada Crăciunului este una magică pentru toți, dar mai ales pentru copii, care au o extraordinară disponibilitate în a interpreta colinde, inclusiv în limbi străine, în a imagina scrisori și cadouri. De obicei, la limbile străine, profesorii lucrează cu elevii colinde, povești sau organizează spectacole.
Această prezentare video, creată pe platforma https://www.powtoon.com, își propune să le explice pe scurt elevilor istoria sărbătorii de Crăciun, invitându-i, astfel, la o mai bună cunoaștere a elementelor de civilizație și la consolidarea a numeroase elemente lexico-gramaticale ale Limbii franceze. La final, sunt propuse și cele mai reprezentative colinde în Limba franceză.


Elena Buric, profesor de Limbi moderne

Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, România, Tulcea, Tulcea

Trimis la 12.02.2019 - 05:14


Materiale similare

Les saisons, les mois, la météo

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI

„Les saisons, les mois, la météo” se adresează elevilor începători și prezintă vocabularul esențial referitor la anotimpuri, lunile anului și starea vremii. Asocierea dintre text, imagini, animații face învățarea ușoară, fiindcă materialul video propus este extrem de intuitiv

La Grande Cérémonie du Passé Composé

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Gramatica poate fi amuzantă și chiar interesantă dacă e transpusă în povești. Este ceea ce își propune „La Grande Cérémonie du Passé Composé”, adică o mare ceremonie în Regatul Verbelor, unde ritualul inițierii (transformarea în perfect compus) presupune magie. Și povestea la trecut poate începe.