Fundația Orange

"La fête de Noël expliquée aux enfants"/ ”Sărbătoarea de Crăciun explicată copiilor”

Concurs

Elena Buric

Trimis la 12.02.2019

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Această prezentare video își propune să le explice pe scurt elevilor istoria sărbătorii de Crăciun, invitându-i la o mai bună cunoaștere a elementelor de civilizație și la consolidarea a numeroase elemente lexico-gramaticale ale Limbii franceze.Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Perioada Crăciunului este una magică pentru toți, dar mai ales pentru copii, care au o extraordinară disponibilitate în a interpreta colinde, inclusiv în limbi străine, în a imagina scrisori și cadouri. De obicei, la limbile străine, profesorii lucrează cu elevii colinde, povești sau organizează spectacole.
Această prezentare video, creată pe platforma https://www.powtoon.com, își propune să le explice pe scurt elevilor istoria sărbătorii de Crăciun, invitându-i, astfel, la o mai bună cunoaștere a elementelor de civilizație și la consolidarea a numeroase elemente lexico-gramaticale ale Limbii franceze. La final, sunt propuse și cele mai reprezentative colinde în Limba franceză.


Elena Buric, profesor de Limbi moderne

Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, România, Tulcea, Tulcea

Trimis la 12.02.2019 - 05:14


Materiale similare

Verbele cu prepoziții bicazuale în limba germană (animație)

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Această animație ajută elevii care învață limba germană să înțeleagă mai bine utilizarea verbelor cu prepoziții bicazuale (care cer folosirea dativului sau acuzativului): liegen, legen, stehen, stellen, sitzen, setzen, stecken și hängen.

Das Perfekt - Perfectul compus în limba germană

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Prin intermediul acestui material video elevii pot înțelege mai bine utilizarea timpului perfect compus – das Perfekt – în limba germană.