Fundația Orange

"La fête de Noël expliquée aux enfants"/ ”Sărbătoarea de Crăciun explicată copiilor”

Concurs

Elena Buric

Trimis la 12.02.2019

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Această prezentare video își propune să le explice pe scurt elevilor istoria sărbătorii de Crăciun, invitându-i la o mai bună cunoaștere a elementelor de civilizație și la consolidarea a numeroase elemente lexico-gramaticale ale Limbii franceze.Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Perioada Crăciunului este una magică pentru toți, dar mai ales pentru copii, care au o extraordinară disponibilitate în a interpreta colinde, inclusiv în limbi străine, în a imagina scrisori și cadouri. De obicei, la limbile străine, profesorii lucrează cu elevii colinde, povești sau organizează spectacole.
Această prezentare video, creată pe platforma https://www.powtoon.com, își propune să le explice pe scurt elevilor istoria sărbătorii de Crăciun, invitându-i, astfel, la o mai bună cunoaștere a elementelor de civilizație și la consolidarea a numeroase elemente lexico-gramaticale ale Limbii franceze. La final, sunt propuse și cele mai reprezentative colinde în Limba franceză.


Elena Buric, profesor de Limbi moderne

Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, România, Tulcea, Tulcea

Trimis la 12.02.2019 - 05:14


Materiale similare

Francophonie en pandémie

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII

20 Martie - Ziua Internațională a Francofoniei. Utilizând aplicația ADOBE SPARK, am realizat înregistrarea video atașată care reprezintă rezultatul activităților desfășurate cu elevii atât în clase, cât și în mediul online, în cadrul proiectului educațional "Francophonie en pandémie".

Animations

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VII

Crearea de conținut autentic, relevant pentru elevi se poate realiza foarte ușor prin folosirea aplicațiilor de genul Chatterpix sau Woki. Elevii utilizează imagini și text în contextul adecvat pentru a crea prezentări, descrieri, scurte monologuri sau interviuri. Este motivant și distractiv!