Fundația Orange

Lala Portocala. Lecție de consolidare a literelor L și l

Concurs

Popa Diana

Trimis la 15.05.2023

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

O simplă prezentare în powerpoint devine suportul central al lecției de consolidare a cunoștințelor, personajele prind viață și îi captivează pe copii, îi îndeamnă să pătrundă în frumoasa lume a poveștii descrise și să se implice activ și cu inima deschisă la toate activitățile de învățare.Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Prin povestea Lalei am vrut să integrez exercițiile ce țțin de disciplina comunicare în limba română dar am putut să dezbat cu copiii o altă temă importantă: stima de sine și felul în care îți vezi propria perosana. Sfatul Lalei este să te simți bine în coaja ta. Ea are de parcurs un drumlung ce are forma literei L. Pe drum se întâlnește cu tot felul de prieteni care îi fac complimente, spun ce apreciază la ea și îi scot în evidență calitățile astfel încât micuța portocală să nu se mai simtă vreodată mai prejos decât este.


Popa Diana, profesor de Altă disciplină

Scoala Gimnazială Nr. 17, Ion Minulescu, Constanța

Trimis la 15.05.2023 - 23:25


Materiale similare

(Premiat 2023, Alte materiale educaționale, I-IV) Grupurile de litere ge/Ge lecție interactivă clasa I

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Lecție interactivă „Grupurile de litere ge/Ge”- Degețica de H. Ch. Andersen clasa I
cuprinde o multitudine de sarcini realizate în aplicația ThingLink. Folosind ca suport o imagine din poveste, se stabilesc sarcini diferite, interdisciplinare, ordonate cu ajutorul pictogramelor.

Căsuța prieteniei – recapitularea sunetelor și a literelor învățate (a, m, u, n, i, e, r, t, o, c, ă)

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Este o activitate desfășurată la nivelul clasei pregătitoare, care îmbină armonios tradiționalul cu modernul. Vizează o recapitulare a literelor învățate, la disciplina Comunica în limba română.