Fundația Orange

Testimoniale


Laurențiu Șiclovan, prof. TIC, Școala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roșu, Sibiu

Laurențiu Șiclovan, prof. TIC, Școala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roșu, Sibiu

Laurențiu Vasile Șiclovan predă T.I.C. și educație fizică și sport la Școala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roșu. Deține o vastă experiență în învățământ, de aproape 40 de ani, are gradul didactic I și este absolvent al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. De-a lungul carierei sale didactice a urmat numeroase cursuri de formare în management educațional, consiliere și orientare, deținând diverse diplome de formator, mentor, evaluator sau expert (în management educațional).

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Laurențiu Vasile Șiclovan: Va fi interesant de integrat digitalul, în metodologia clasică, la orele de TIC. Însă, fără îndoială că va fi o metodă complementară, susținătoare, de noutate pentru copii și ajutătoare, pe care o așteptăm cu optimism. 

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Prof. Laurențiu Vasile Șiclovan: Participarea la Digitaliada este pentru noi o noutate, care poate dezvolta competențele digitale ale elevilor și care le completează pe cele clasice, facilitează căutarea informației necesară elevului, crește interesul pentru participarea la activitatea școlară a acestuia. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Prof. Laurențiu Vasile Șiclovan: Elementele-cheie din activitatea mea profesională relevă trei caracteristici importante: seriozitate, putere de muncă și interes pentru cunoaștere.