Fundația Orange

(Premiat 2021, categoria Popularitate) Lecții Biologie și Chimie V-VIII

Concurs

Florin Viu

Trimis la 10.01.2021

Interdisciplinar
CHIMIE, BIOLOGIE, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Website educațional care vine în întâmpinarea elevilor și profesorilor cu materiale educaționale care facilitează o învățare mai ușoară a biologiei și chimiei.Aplicații


Site-ul poate fi accesat la adresa https://lectiigimnaziubiologiechimie.com și reunește o colecție de materiale de Biologie și Chimie realizate pentru clasele din învățământul gimnazial:
- lecții interactive și laboratoare virtuale realizate în Powerpoint;
- schițe pdf ale lecțiilor ce pot fi utilizate ca fișe de lucru;
- teste de evaluare realizate cu aplicația Google Forms (acestea nu sunt disponibile în totalitate, secțiunea fiind în lucru);
- jocuri pentru telefoane cu sisteme de operare Android realizate cu diferite aplicații online (pentru instalare este necesară instalarea din surse necunoscute);
- link-uri către toate manualele digitale de Biologie și Chimie aflate în vigoare;
- materiale utilizate cu ocazia desfășurării de activități cu clasele la care am fost diriginte;
- pentru colegii profesori: programele pentru Biologie și Chimie, aprobate prin O.M. 3393/28.02.2017 și planificările calendaristice pe anul școlar curent.


Alte informații

Povestea site-ului web „Lecții Biologie și Chimie pentru Gimnaziu”, conceput inițial ca blog personal, a început în anul 2012, când am postat o serie de lecții realizate în Powerpoint pentru disciplina Chimie.

De-a lungul timpului, am postat și alte materiale pentru disciplinele Chimie și Biologie, realizând astfel o colecție de mateiale educaționale diferite pe care am pus-o la dispoziție pe acest site tuturor celor interesați, ca și resursă educațională deschisă.

Site-ul s-a bucurat de popularitate în rândul elevilor mei, reușind să strângă până în luna martie a anului trecut aproximativ 40.000 de accesări.

În contextul izbucnirii pandemiei de Covid 19, trecerea de la învățământul fizic la cel online m-a prins, atât pe mine, cât și pe elevii mei oarecum pregătiți. Site-ul a primit adresa și denumirea actuală și a fost principala mea recomandare pentru elevii mei, care au avut la dispoziție un instrument facil pentru aprofundarea materiei din semestrul al II-lea al anului școlar trecut.

Fără a viza în mod special acest lucru, site-ul a început să se bucure de popularitate și la nivel național, numărându-se printre recomandările inspectorilor de specialitate, ale blogurilor profesorilor de specialitate, paginile de Facebook ale multor unități de învățământ și alte instituții din România și Republica Moldova. Numărul accesărilor site-ului trecuse de 400.000 înaintea vacanței de Crăciun.


Florin Viu, profesor de Biologie, Chimie

Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru”, Baia, Suceava

Trimis la 10.01.2021 - 12:47


Materiale similare

Sistemul Osos

Biologie
BIOLOGIE, VII

Aplicatie web disponibila la http://sistemulosos.info destinata elevilor de clasa a VII-a pentru invatarea rapida si interactiva a oaselor din scheletul Uman. Aplicatia cuprinde 3 sectiuni. Prima sectiune e de identificare, a doua sectiune e de invatare si sectiunea 3 cuprinde jocuri

Fișă de lucru - Reacția de cominare

Chimie
CHIMIE, VIII

Este o fișă de lucru a cărei rezolvare îl ajută pe elevul de clasa a 8-a să realizeze în ce măsură a înțeles noțiunile despre reacția chimică de combinare.