Botgros Didina
Trimis la 29.12.2020Aplicațiile propuse sunt create pe platforma https://app.wizer.me atât pentru lecțiile de Comunicare în limba română încărcate la categoria proiecte didactice, cât și pentru o evaluare sumativă a unității de învățare Farmecul iernii – clasa a II-a.
Am ales această platformă pentru crearea lecțiilor online pentru că este o resursă eficientă atât pentru lecțiile sincron cât și pentru cele asincron, cu posibilitatea de a implica copiii în utilizarea tehnologiei atât în clasă – frontal online, cât și acasă – individual.
Aplicațiile cuprind forme variate de activități: exerciții cu alegere multiplă, cu spații de completat, exerciții de asociere, lectură suplimentară, răspunsuri pe baza lecturii, materiale audio și video, precum și resurse create pe alte platforme (wordwall, learningapps, kahoot, nearpod) integrate cu codul embed direct în lecție.
Sarcinile de lucru date elevilor îi solicită să creeze și ei diverse materiale audio-video folosind aplicații gratuite instalate pe telefonul mobil(Canva, ChatterKids, Voki, WordCloud, Quik, Padlet), ceea ce stimulează creativitatea elevilor și conduce la formarea competențelor propuse în lecție.
Platforma permite crearea de fișe interactive, care pot fi trimise ca temă elevilor, direct pe Classroom sau Edmondo, cu posibilitatea de verificare în timp real sau autoverificare.
Au fost folosite ilustrații cu licență creative commons de pe https://pixabay.com/ro/ sau https://www.photosforclass.com/ iar cele create personal au fost stampilate cu licență prin http://ccstamper.edu-sharing.org
Toate lecțiile create pentru clasa I și clasa a II-a se găsesc publice pe profilul personal https://app.wizer.me/profile/Od6AW
Botgros Didina, profesor de Matematică, Limba și literatura română, Dezvoltare personală, Muzică și mișcare, Joc și mișcare
Gimnazială „Sf. Varvara”, Aninoasa, Hunedoara
Trimis la 29.12.2020 - 18:06
Materialul propus este un ansamblu de materiale interactive, pregătite fie pentru predarea, consolidarea, fie pentru recapitularea tuturor grupurilor de litere învățate. Se poate utiliza atât în predarea sincronă, cât și în cea asincronă.
Domokos-Uifalvi Ana-Maria
Liceul Teoretic Teglas Gabor, Hunedoara
Materialul propus este o recapitulare a grupurilor de litere învățate, într-un mod atractiv și interesant. După o recapitulare a grupurilor de litere, se rezolvă diverse exerciții-joc, folosind calculatoare sau tablă digitală, ceea ce conferă lecției interactivitate, interes și motivație.
Domokos-Uifalvi Ana-Maria
Liceul Teoretic Teglas Gabor, Hunedoara