Fundația Orange

Legea lui Arhimede

Concurs

Laurențiu Roșu

Trimis la 15.01.2021

Fizică
FIZICĂ, VII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

O lecție de fizică sub formă de film documentar. Pentru a facilita înțelegerea fenomenelor, am inclus numeroase experimente filmate în laborator și simulări computerizate noi, originale, create special pentru a explica aspecte științifice legate de Legea lui Arhimede și aplicațiile acesteia.


Conținut video


Multimedia


Link: https://youtu.be/lLPD8zbZErc

Lecția este concepută pentru a mări interesul elevilor. Materialul video / film documentar durează aproximativ 10 minute în care sunt vizionate și numeroase experimente (din care unele noi, inedite) și sunt explicate toate aspectele esențiale.

Este un auxiliar util profesorului la clasa și care asigură îmbinarea utilului cu plăcutul pentru elevi, trezind interesul pentru știință. Am pus mult accent pe aplicațiile practice și tehnice.


*** Notă: în condițiile învățării online, elevii pot deschide lecția și acasă, pe telefon, laptop, tabletă etc. În descrierea video-ului este menționată și o Bibliografie accesibila, pe care elevii o pot utiliza în studiul individual.


Laurențiu Roșu, profesor de Fizică

Școala Gimnazială Nr. 12 „B.P. Hașdeu”, Constanța

Trimis la 15.01.2021 - 18:40


Materiale similare

robotica@home

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Descopera cum functioneaza robotii si cum ii poti controla prin programare, chiar daca nu ai mai scris cod pana acum. Cursul te va ajuta sa explorezi cum functioneaza tehnologia in general. Pentru ca robotica imbina stiinta, ingineria si tehnologia si reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a invata aplicat programare, electronica sau mecanica, dar si fizica sau matematica.

Electrizarea

Fizică
FIZICĂ, VI, VII, VIII

Materialul prezintă notiunile din programa scolară pentru clasa a VI-a din capitolul Electrizarea, într-un mod mai atractiv, sub forma de film în care copiii (sau nu numai ei...) pot vedea experimentele realizate în laborator însoțite de explicații.