Fundația Orange

”Les adjectifs possessifs”/ ”Adjectivele posesive”

Concurs

Elena Buric

Trimis la 14.02.2019

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Documentul video prezintă într-o manieră simplă, organizată și progresivă formele adjectivului posesiv în limba franceză, modul de folosire, cu insistență pe distincția de gen, număr și inițiala substantivului determinat.Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia

Démarrer à
https://www.youtube.com/watch?v=eZ4IXM6iMno

De asemenea, reprezintă o oportunitate de recapitulare a genurilor, a căror cunoaștere este esențială în însușirea corectă a posesivelor.
Materialul fost realizat pe https://www.moovly.com, folosind scheme create de autoare pe https://www.canva.com/ și voce de sinteză de pe https://www.acapela-group.com.
Acest video este unul dintre suporturile digitale de bază ale planului de lecție cu același titlu, fiind folosit de către profesor pentru predarea sau reactualizarea cunoștințelor prin sublinierea dificultăților și a diferențelor față de limba română.


Elena Buric, profesor de Limbi moderne

Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, România, Tulcea, Tulcea

Trimis la 14.02.2019 - 06:16


Materiale similare

Animations

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VII

Crearea de conținut autentic, relevant pentru elevi se poate realiza foarte ușor prin folosirea aplicațiilor de genul Chatterpix sau Woki. Elevii utilizează imagini și text în contextul adecvat pentru a crea prezentări, descrieri, scurte monologuri sau interviuri. Este motivant și distractiv!

"La fête de Noël expliquée aux enfants"/ ”Sărbătoarea de Crăciun explicată copiilor”

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI, VII, VIII

Această prezentare video își propune să le explice pe scurt elevilor istoria sărbătorii de Crăciun, invitându-i la o mai bună cunoaștere a elementelor de civilizație și la consolidarea a numeroase elemente lexico-gramaticale ale Limbii franceze.