Fundația Orange

”Les adjectifs possessifs”/ ”Adjectivele posesive”

Concurs

Elena Buric

Trimis la 14.02.2019

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Documentul video prezintă într-o manieră simplă, organizată și progresivă formele adjectivului posesiv în limba franceză, modul de folosire, cu insistență pe distincția de gen, număr și inițiala substantivului determinat.Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia

Démarrer à
https://www.youtube.com/watch?v=eZ4IXM6iMno

De asemenea, reprezintă o oportunitate de recapitulare a genurilor, a căror cunoaștere este esențială în însușirea corectă a posesivelor.
Materialul fost realizat pe https://www.moovly.com, folosind scheme create de autoare pe https://www.canva.com/ și voce de sinteză de pe https://www.acapela-group.com.
Acest video este unul dintre suporturile digitale de bază ale planului de lecție cu același titlu, fiind folosit de către profesor pentru predarea sau reactualizarea cunoștințelor prin sublinierea dificultăților și a diferențelor față de limba română.


Elena Buric, profesor de Limbi moderne

Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, România, Tulcea, Tulcea

Trimis la 14.02.2019 - 06:16


Materiale similare

Les saisons, les mois, la météo

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI

„Les saisons, les mois, la météo” se adresează elevilor începători și prezintă vocabularul esențial referitor la anotimpuri, lunile anului și starea vremii. Asocierea dintre text, imagini, animații face învățarea ușoară, fiindcă materialul video propus este extrem de intuitiv

Romania Heroes

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII

Continut video realizat in cadrul pareneriatului strategic Erasmus. Prezentarea descrie in limba engleza cinci dintre personalitatile Romaniei din diverse domenii: istorie, arta, sport, stiinte, inventatori (Henri Coanda, Petrache Poenaru, Vlad Tepes, Nadia Comaneci, Constantin Brancusi).