Fundația Orange

"Les jeux de l'imagination"/”Jocurile imaginației” Alte resurse

Elena Buric

Trimis la 05.03.2019

Limbi străine
LIMBI STRĂINE, VI, VII, VIII

Povestea, creată în format digital, are dublu scop: lingvistic și educativ. Ea este povestea unui băiețel singuratic și trist, neacceptat de cei din jurul său, ridiculizat și umilit, fiindcă este bâlbâit.Aplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


https://storybird.com/books/les-jeux-de-limagination/?token=48c2n4c8y2

Povestea, creată în format digital pe https://storybird.com, are dublu scop: lingvistic și educativ. Ea spune povestea unui băiețel singuratic și trist, neacceptat de cei din jurul său, ridiculizat și umilit, fiindcă este bâlbâit. Este motivul pentru care se refugiază în lumile paralele ale imaginației, unde încearcă să suplinească lipsa prietenilor și a comunicării , în general, prin crearea unui univers fabulos, plin de proiecte ingenioase, de idei pe care le împărtășește exclusiv cu prietenii săi imaginari, și ei ”ciudați”, pentru că sunt diferiți...
Cu multă voință, el reușește să se facă înțeles și acceptat, ba chiar prețuit și respectat.
Cărticica aceasta propune, pe lângă consolidarea cunoștințelor gramaticale (timpuri verbale, grup nominal, pronume, etc.) subiecte de reflecție și de discuții la clasă pe pe tema discriminării de orice fel, a relațiilor interpersonale, a sensului prieteniei, a importanței pe care trebuie să o acordăm esenței, nu aparenței.

Cum mulți elevi se confruntă cu probleme de discriminare sau chiar de hărțuire la școală, aplicația poate constitui un exemplu pentru depășirea temerilor, pentru regăsirea curajului și a stimei de sine.


Elena Buric, profesor de Limbi străine

Școala Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, Tulcea, Tulcea

Trimis la 05.03.2019 - 10:13


0 de comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ”, „subiect” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului digitaliada.ro.

Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.