Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Hârșova, județul Constanța

Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova

Liceul Teoretic „Ioan Cotovu”, cetate a educației și a digitalizării.

Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova

Despre școală:

Într-o localitate cu o vechime de mii de ani, Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova și-a propus să trăiască pe deplin beneficiile educației digitale, să valorifice toate resursele umane și materiale înmagazinate istoric în Cetatea Carsium(denumirea istorică a orașului nostru) pentru a face din spațiul școlii o cetate a digitalizării, o cetate a educației, fiind una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din Dobrogea.

Într-un cadru plin de culoare, forme și fenomene geografice deosebite, școala se bucură de diversitatea și multiculturalitatea civilizațiilor trecute și existente.

Oamenii școlii (cadre didactice și personal auxiliar și administrativ) muncesc pentru ca școala să rămână un liant între generațiile comunității, un liant între experiența trecutului și deschiderea către viitorul tinerilor. Baza materială a școlii poate susține proiecte care includ digitalizarea, educația nonformală, proiectele din comunitate.

Despre oraș:

Hârșova este un oraș în județul Constanța, Dobrogea, România, format din localitățile componente Hârșova și Vadu Oii. Localitatea este situată pe malul drept al Dunării, în antichitate numindu-se Carsium. Conform recensământului populației din anul 2011, Hârșova avea o populație de 9.642 de locuitori.

Hârșova este o localitate cu vechime de șapte milenii. În partea de sud-est a localității, pe malul Dunării, se găsește o așezare neo-eneolitică dezvoltată sub forma unei ridicături de cca. 12 m ca urmare a distrugerii și refacerilor succesive a locuințelor din lut.

Cercetările de aici au identificat o comunitate umană care s-a ocupat cu vânătoarea, pescuitul, cultivarea pământului și creșterea animalelor. Au fost identificate, prin cercetări, schimburi comerciale cu comunități de pe spații mult mai îndepărtate.

Epoca romană a marcat puternic istoria oamenilor de aici. Cel mai probabil, în a doua jumătate a secolului I p. Chr. s-a clădit fortificația cunoscută în izvoarele romane cu numele Carsium (un toponim de origine tracică legat de aspectul stâncos al zonei, de la care derivă și numele de astăzi, slavizat, al localității).

Despre Digitaliada:

Ne dorim optimizarea și îmbunătățirea rezultatelor elevilor prin modernizarea procesului învățării pentru asigurarea unui nivel de pregătire academică și pentru viață, prin extinderea gamei de conținuturi digitale oferite elevilor, extinderea disponibilității aplicațiilor educaționale către beneficiari prin utilizarea unor platforme educaționale adaptate la dispozitive de tip smartphone și tabletă, introducerea de modalități noi de predare-învățare-evaluare prin utilizarea dispozitivelor mobile.

Credem cu tărie că proiectul Digitaliada ne va ajuta la îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor personalului didactic pentru înțelegerea abordării pe procese și implementarea masurilor de îmbunătățire implementate prin proiect, precum si pentru utilizarea conținuturilor digitale dezvoltate prin proiect.

Contact:

https://liceulioancotovu.ro