Fundația Orange

Liniuțele adiționale

Concurs

Claudia Mazilu

Trimis la 12.01.2021

Educație muzicală
EDUCAȚIE MUZICALĂ, IV MEDIU PREDARE

Lecția „Liniuțele adiționale” face posibilă înțelegerea notelor aflate atât sub portativ, cât și deasupra acestuia și face parte din sfera competenței „Elemente de limbaj muzical”.


Conținut video


Multimedia


Lecția explică notele în afara celor 8 sunete ale gamei Do Major.
Exemplele sunt puse în practică, fiind prezentate cu ajutorul clapelor pianului, dar și prin elemente deja cunoscute de elevi: etajele superioare sau inferioare ale unei clădiri (în acest context, clădirea de 5 etaje reprezentând portativul muzical.


Alte informații

Elevii vor realiza faptul că muzica nu se limitează la cele 8 note prezentate până la clasa a IV-a la materia Muzică și Mișcare, ci se extind mult spre mediul acut, dar și grav, exemplul cel mai concret fiind dat de cele 88 de clape ale unui pian de concert.


Claudia Mazilu, profesor de Educație muzicală

Școala Italiană „Aldo Moro”, București

Trimis la 12.01.2021 - 19:20


Materiale similare

Ghid interdisciplinar aplicația Tynker învățământ gimnazial

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un ghid interdisciplinar dedicat predării pe baza metodelor digitale cu ajutorul aplicației Tynker, pentru învățământul gimnazial. Ghidul poate fi folosit la orele de limba și literatura română, matematică, fizică, chimie, informatică, istorie, geografie, biologie, educație socială, educație muzicală, educație plastică, religie.

Matematică muzicală

Interdisciplinar
ALTĂ DISCIPLINĂ, III, IV

Acest material educațional conține exerciții matematice cu valorile notelor muzicale.