Fundația Orange

Litera X. Invazia Puilor.

Concurs

Popa Diana

Trimis la 15.05.2023

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Cu acest material am consolidat cunoștințele elevilor despre litera X dar am atins și subiecte din sfera disciplinelor dezvoltare personală și științe.


Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Pentru a consolida cunoștințele elevilor referitoare la litera X și scrierea corectă a cuvintelor ce conțin sunetele cs și gz, am realizat acest joc interactiv în care elevii au fost implicați intr-o misiune de salvare a unui extraterestru. Pe lângă parte didactică, prezentarea aduce în fața copiilor o situație des întâlnită în viața lor de școlar, aceea a conduitei personale în situația în care avem de așteptat la rând.

Se poate desprinde ușor morala și se pot realiza diverse discuții pe tema aceasta ce ține de dezvoltare personală. Încercând să îl ajute pe bietul extraterestru, copiii sunt antrenați să descopere exerciții diverse.

Prin traseul extraterestrului de la o planetă la alta este ilustrat progresul elevilor, dar totodată se poate trece ușor în sfera ariiei curiculare matematică și știință, acolo unde copiii vor afla despre corpurile cerești din galaxia noastră. Eu am folosit la clasă acest material iar copiii au fost foarte încântați, au învățat cu plăcere și cu voie bună au rezolvat toate cerințele.


Popa Diana, profesor de Altă disciplină

Scoala Gimnazială Nr 17, Ion Minulescu, Constanța

Trimis la 15.05.2023 - 23:04


Materiale similare

(Premiat 2023, Alte materiale educaționale, I-IV) Grupurile de litere ge/Ge lecție interactivă clasa I

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Lecție interactivă „Grupurile de litere ge/Ge”- Degețica de H. Ch. Andersen clasa I
cuprinde o multitudine de sarcini realizate în aplicația ThingLink. Folosind ca suport o imagine din poveste, se stabilesc sarcini diferite, interdisciplinare, ordonate cu ajutorul pictogramelor.

Căsuța prieteniei – recapitularea sunetelor și a literelor învățate (a, m, u, n, i, e, r, t, o, c, ă)

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Este o activitate desfășurată la nivelul clasei pregătitoare, care îmbină armonios tradiționalul cu modernul. Vizează o recapitulare a literelor învățate, la disciplina Comunica în limba română.