Fundația Orange

Lozul castigator

Concurs

Florea Cristian

Trimis la 20.04.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Aceasta activiatea propune recapitularea ariilor partrulaterelor particulare intr-un mod dinamic si diferentiat.
Activitatea poate fi folosita in special in perioade in care elevii manifesta o clara lipsa de concentare (de exemplu samptamana premergatoare unei vacante).Conținut video


Documente


Personal am incearcat aceata activitate si pot spune ca mare ei avantaj il constituie implicarea cu entuziasm a tuturor elevilor.
In tarile vestice, multiculturare, predarea folosind mijloace si tehnici moderne reprezinta garantia unei educatii eficiente.
Personal consider ca in Romania sistemul de predare clasic bazat pe creta, tabla si culegere functioneaza doar datorita faptului ca profesorul cunoaste mentalitatea elevului. Cum am preda oare daca in clasa am avea un american, un chinez si un sud african?
Cred ca intr-o astfel de situatie singura solutie e sa le demonstram tuturor ca matematica este practica, "amuzanta", variata.


Florea Cristian

Romania, Cisnadie, Sibiu

Trimis la 20.04.2017 - 13:46


Materiale similare

Triunghiul dreptunghic

Matematică
MATEMATICĂ, VI, VII, VIII

In material sunt prezentate următoarele noțiuni:
- definiție
- teorema 30-60-90
- teorema medianei
- teorema lui Pitagora
- arie, înălțime

Media aritmetică și media geometrică cu Blockly

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII

În video-ul atașat am exemplificat cum poate fi folosit Blockly pentru a calcula media aritmetică și media geometrică. De asemenea, în ultima parte, am pus în evidență inegalitatea mediilor: mg ≤ ma.