Fundația Orange

Lumea orașului medieval în spațiul românesc

Concurs

Bîgiu Răzvan

Trimis la 21.02.2018

Istorie
ISTORIE, VIII MEDIU PREDARE

O prezentare PowerPoint care poate fi utilizată de profesorii de gimnaziu, dar și de liceu, la lecția despre orașele și târgurile medievale din spațiul românesc.Proiecte didactice


Documente


Într-o prezentare de 21 de slide-uri, utilizatorul poate să observe evoluția mediului urban în toate cele trei țări române, prin intermediul atât al imaginilor cât și al textului explicativ. Imaginile au fost atent selectate pentru a scoate în evidență principalele caracteristici ale orașelor medievale românești, precum așezarea la intersecția drumurilor comerciale, componentă meșteșugărească a breslelor, influența majoră a elementului religios.


Bîgiu Răzvan, profesor de Istorie

Școala Gimnazială , România, Ploiești, Prahova

Trimis la 21.02.2018 - 10:42


Materiale similare

Unitatea de învățare: Evul Mediu românesc

Istorie
ISTORIE, VIII

Un model de proiectare pentru unitatea de învățare Evul Mediu românesc, clasa a VIII-a, realizat după noul curriculum, centrat pe formarea de competențe.

The Political Process and Citizens’ Voice in the European Union

Interdisciplinar
ISTORIE, VII, VIII

Elevii evaluează eficiența inițiativei civice europene ca o modalitate prin care cetățenii pot participa la procesul decizional al UE și își exprimă opinii argumentate cu privire la importanța dreptului la petiție ca mod de participare a europenilor la procesul politic al UE.