Fundația Orange

Lumina: surse de lumină; corpuri transparente, translucide, opace...

Concurs

Mihai

Trimis la 14.01.2021

Fizică
FIZICĂ, VI MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Tot ceea ce se află în jurul nostru nu ar fi existat dacă nu ar fi fost lumina. Lumina este esențială pentru viață. Dar de unde provine ea? Cum se manifestă? Răspunsul la aceste întrebări și la multe altele, îl puteți găsi în acest material.


Conținut video


Documente


Multimedia


Acesta material video îi poate ajuta pe elevii de clasa a VI-a (dar nu numai) să înțeleagă mai bine ce este lumina. În cadrul filmului se pot întâlni și unele experimente foarte ușoare de făcut, dar care pot ilumina mai bine subiectul despre care se tratează.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=zs5Wfqj--Kw


Mihai

Gherăești, Neamț

Trimis la 14.01.2021 - 21:04


Materiale similare

(Premiat 2021, Conținut Video, V-VIII) Paharele muzicale - Cum obținem notele muzicale?

Interdisciplinar
FIZICĂ, VI

Știați că și un pahar poate fi un instrument muzical? Plecând de la sunetul paharului gol, putem modifica sunetul inițial adăugând lichid. Cu cât adăugăm mai mult lichid, cu atât sunetul scade în înălțime.

robotica@home

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Descopera cum functioneaza robotii si cum ii poti controla prin programare, chiar daca nu ai mai scris cod pana acum. Cursul te va ajuta sa explorezi cum functioneaza tehnologia in general. Pentru ca robotica imbina stiinta, ingineria si tehnologia si reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a invata aplicat programare, electronica sau mecanica, dar si fizica sau matematica.