Fundația Orange

Luptătorul științific

Concurs

Iron Eagles

Trimis la 20.01.2022

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, FIZICĂ, CHIMIE, LIMBI MODERNE, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

joc educațional motivațional, interdisciplinar și novator! Povestea SF integrează inedit, într-o atmosferă de basm, teste de matematică, fizică și chimie. Aventura și jocul se îmbină cu competențele de receptare a mesajelor în limba franceză și de rezolvare științifică a situațiilor problemă.Aplicații


Documente


Accesați direct executabilul aplicației la linkul:
https://drive.google.com/file/d/1lYLSlwJmVu2CdhEelCGQBZEzoXaGMZey/view?usp=sharing

Pentru fiecare disciplină aleasă se rulează de fiecare dată executabilul.

IRON EAGLES vă prezintă în premieră, noutatea momentului, versiunea NOVATOARE de JOC EDUCAȚIONAL MOTIVAȚIONAL: LUPTĂTORUL… ȘTIINȚIFIC!. Ofertă de neegalat!!! Trei în unu!!! Este și JOC, și soft EDUCAȚIONAL, dar mai ales este SOFT… MOTIVAȚIONAL!!! Pentru TOȚI ELEVII DE GIMNAZIU, mici și mari, iubitori sau nu de matematică, fizică și chimie! Cei ce joacă LUPTĂTORUL ȘTIINȚIFIC, cu siguranță vor regăsi pasiunea pierdută pentru aceste discipline!!! Cu LUPTĂTORUL ȘTIINȚIFIC vor trăi bucuria antrenamentului științific! Testele și problemele de mate’ NU vor mai fi o durere, ci o plăcere!!!! FIZICA vă plictisea cumva? Acum FIZICA va deveni FASCINANTĂ, căci va face parte din aventură. LIMBA FRANCEAZĂ părea dificilă? Acum nu va mai avea secrete! Există un singur risc: să deveniți dependenți de MATEMATICĂ, FIZICĂ sau de CHIMIE !!!!

Pătrundem într-un tărâm de SCIENCE FICTION. Dar aici, puternicul AHILE are nevoie și de puterea minții, căci pentru a putea înfrunta dragonii malefici este nevoit să rezolve mai întâi câteva teste grilă științifice.

ORIGINALITATEA IDEII ȘI ABORDĂRII constă în ÎMPLETIREA TESTELOR INEDITE de matematică, fizică, chimie și franceză cu POVESTEA, JOCUL ȘI ATMOSFERA DE BASM. Am creat singuri toate aceste teste atractive pentru aprinderea FLĂCĂRII MOTIVAȚIEI în sufletele elevilor, aducând un suflu nou în SISTEMUL EDUCAȚIONAL AL VIITORULUI.

Scorul obținut la teste reprezintă VITALITATEA cu care jucătorul va intra în jocul final, unde va avea ca misiune eliberarea Tărâmului Luminii prin eliminarea Dragonilor malefici.

Dragi părinți! Dragi profesori! Celebra dependență de jocuri pe calculator a copiilor poate fi transformată în pasiune pentru provocările științifice.


Alte informații

Obiectivele urmărite prin care am atins finalizarea proiectului:

 Readucerea în prim plan a rolului JOCULUI în instruire. Prin JOC putem reaprinde MOTIVAȚIA care este fundamentală, are o importanță covârșitoare și doar ea poate constitui scânteia, catalizatorul către performanță și succes, ajutând tinerii să țină piept imprevizibilului viitorului;

 CAPTAREA INTERESULUI generațiilor moderne pentru ȘTIINȚELE EXACTE;

 încurajarea preocupării tinerilor pentru APLICAREA ȘTIINȚELOR EXACTE ÎN PROBLEMELE COTIDIENE;

 încurajarea cadrelor didactice să fie empatice, creative, să coreleze noțiuni abstracte din programa școlară cu viața cotidiană, să trezească pasiunea elevilor pentru științele exacte prin metode activ-participative, dar mai ales PRIN JOC;

 oferirea de suport pentru profesorii/formatorii care, utilizând analogii între lecția de zi la fizică și exemple bine alese din viața reală, prin crearea unor ore TRANSDISCIPLINARE / INTERDISCIPLINARE, ÎMPLETIND FIZICA CU PERSONAJELE FANTASTICE ȘI MATEMATICA CU BASMUL vor reuși să capteze interesul elevilor, să aprindă scânteia motivației și să genereze un vulcan de entuziasm și energie creatoare;

 Întreținerea focului creativ al minților și sufletelor tinere la adevăratul lor potențial;

 UTILIZAREA TEHNOLOGIEI IT ȘI A REALITĂȚII VIRTUALE ÎN SISTEMUL EDUCAȚIONAL

 DEZVOLTAREA STRATEGIILOR MODERNE, NOVATOARE DE PREDARE, adaptate pentru GENERAȚIA viitorului: GENERAȚIA HIGH-TECH.

Fie că este vorba de persoane tehnice sau non-tehnice, copii de gimnaziu, adolescenți sau cadre didactice ori părinți, APLICAȚIA LE VA FI UTILĂ TUTUROR deoarece prin puterea de atracție a jocului reușește să capteze interesul oricui și pentru disciplinele mai aride. Astfel, chiar și elevii care nu iubesc prea mult matematica și fizica, după utilizarea acestei aplicații originale vor îndrăgi cu siguranță și aceste discipline.


Iron Eagles, profesor de Informatică și TIC

Liceul Tehnologic , Urziceni, Ialomița

Trimis la 20.01.2022 - 01:00


Materiale similare

My English e-Book

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VIII

„My English e-Book” este un concept site/canal Youtube inter-conectate, care prezintă lecții explicative pentru gramatica limbii engleze, atât video cât și scris. Aceste materiale sunt destinate începătorilor, sunt în limba română și sunt prezentate în varianta cea mai simplă.

(Premiat 2023, Aplicații, V-VIII) Prenons le large!

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII

Prenons le large! (Să pornim în larg!) este o platformă în limba franceză dedicată elevilor de gimnaziu și își propune să ofere activități interactive, accesibile, amuzante sau intuitive pentru învățarea, consolidarea și recapitularea unor unități tematice și gramaticale fundamentale.