Fundația Orange

Testimoniale


Maftei Retegan, prof. matematică, Școala Gimnazială Uriu, județul Bistrița-Năsăud

Maftei Retegan, prof. matematică, Școala Gimnazială Uriu, județul Bistrița-Năsăud

La catedra de matematică a Școlii Gimnaziale din Uriu și la școala din Cristeștii Ciceului activează profesorul Maftei Retegan, cu o vechime în învățământ de 26 de ani. Este licențiat în electrotehnică la UNTC (Politehnica) Cluj-Napoca și în matematică la Universitatea „Babeș-Bolyai”.  

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Maftei Retegan: Educația digitală vizează dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale elevilor aflați în tranziția de la școală la viața activă, prin stagii de pregătire practică. Digitalul se poate integra în orice tip de lecție, fie de predare-învățare, fie de evaluare.

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Prof. Maftei Retegan: Generația actuală are o preferință pentru învățarea conținuturilor multimedia care nu trebuie ignorată deoarece vom adânci dezinteresul elevilor față de școală. Trebuie să le oferim ceea ce mintea lor așteaptă: multimedia, nu doar text tipărit. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Prof. Maftei Retegan: Îmi place să lucrez cu copiii. Am obținut câteva rezultate notabile la olimpiade și rezultate constant bune la examenul de Evaluare Națională. Pe plan personal, am promovat toate examenele pentru obținerea gradelor didactice.