Fundația Orange

Media


Magdalena Baciu Iacob, director: S-a creat o relație deosebită între profesor și copil 

Magdalena Baciu Iacob, director: S-a creat o relație deosebită între profesor și copil 

Pentru Magdalena Baciu Iacob, director la Școala Gimnazială "George Coșbuc" din comuna 23 August, județul Constanța, lucrurile sunt clare: trăim într-o eră a digitalului.

De aceea, întreaga echipă a școlii a vrut să le ofere copiilor lecții mai interactive și proiectul Digitaliada a fost exact ceea ce aveau nevoie pentru a-și îndeplini obiectivul.

Digitaliada: Cum v-ați decis să aplicați la Digitaliada?

Director Magdalena Baciu Iacob: Ideea de proiect Digitaliada ne-a venit când căutam idei de lecții mai interactive. Schimbarea poate fi dificilă pentru unii și poate fi acceptată mai ușor de alții, dar toată societatea e în schimbare. Dacă vrei să fii o școală care oferă ceva mai mult copiilor trebuie să fii în permanentă transformare. Sunt convinsă că aceste competențe digitale le vor fi  de folos. Copiii sunt acum mult mai inteligenți și sunt obișnuiți cu inteligența artificială și cu tot ceea ce înseamnă gadgeturi. 

Digitaliada: Cum au fost primite tabletele și aplicațiile de către elevi? 

Director Magdalena Baciu Iacob: Copiii sunt mai motivați, vor să acceseze cât mai multe aplicații și să ne arate ce știu ei să facă. Faptul că le permiți să îți arate creează o altă legătură. Copiii au văzut că nu e chiar o joacă, e ceva serios și au început să o trateze ca atare. Sunt direct implicați în ceea ce se întâmplă la clasă și sunt mai serioși, mai responsabili. 

Digitaliada: Ce s-a schimbat după implementarea proiectului?

Director Magdalena Baciu Iacob: A fost o mare provocare să învățăm și noi și încă mai învățăm de la ei. Eu îi încurajez și îmi place atunci când în urma încurajării mele ei răspund și mă învață ei pe mine. Este o colaborare, o relație deosebită care se leagă între profesor și copil. Îi arăți că și tu ești un simplu om și că și tu înveți odată cu el. E un proces care nu se termină niciodată și el vede acest lucru la noi.