Fundația Orange

Ghidul profesorului pentru clasele de gimnaziu - Competențe digitale pentru tabletă Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 17.09.2016

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un ghid dedicat profesorilor claselor de gimnaziu pentru îmbunătățirea competențelor digitale pentru tabletă.Proiecte didactice


Documente


Ghid dezvoltat de profesor Mariana I. Dindelegan, Asociația Cartea Daliei, revizuit de Maria V. Rus, profesor Digitaliada, Florentina Ungureanu, profesor Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț și Cristina Constanța Sichim, profesor Colegiu Național „Ferdinand I” Bacău, sub o licență Creative Commons.
Licența: Attribution-ShareAlike 4.0 International (http://bit.ly/1upaQv7) (CC BY-SA 4.0).
Pus la dispoziție în cadrul programului-pilot Digitaliada.

Ghidul „Competențe digitale pentru tabletă” este deosebit de util atât profesorilor și elevilor de gimnaziu, în cadrul orelor de informatică, în procesul de predare-învățare-evaluare a disciplinei Tehnologia Informației și a Comunicațiilor, cât și tuturor copiilor interesați să învețe utilizarea dispozitivelor digitale.

Ghidul este destinat formării unor deprinderi și capacități de utilizare a tabletei. El reprezintă o colecție de idei, strategii și activități pentru o experiență introductivă în competențele digitale pentru tabletă. Activitățile sunt concepute pentru a sprijini familiarizarea și creșterea fluenței în tehnologia informaței și în gândirea algoritmică. Aceste activități au fost proiectate respectând structura propusă în ghidul Creativ Computing, elaborat de membrii echipei de cercetare ScratchEd la Harvard Graduate School of Education.

Pe parcursul materialului, abordarea în evaluare este orientată spre proces, cu accent pe crearea de oportunități ca elevii să vorbească atât despre creațiile lor și ale altora, cât și despre practicile creative. În cadrul ghidului, sunt sugerate diferite strategii pentru evaluare, cum ar fi: încurajarea conversațiilor cu și în rândul elevilor cu privire la proiectele lor, înregistrate prin mijloace audio, video sau text, examinarea portofoliilor de proiecte, completarea jurnalelor de activitate etc.


Digitaliada

București

Trimis la 17.09.2016 - 19:18


2 comentarii

avatar

Manual

de Aurel Pasare | 11.10.2016 16:47

Buna ziua,
as vrea sa stiu daca manualul se gaseste si in format tiparit pentru a fi cumparat?
Multumesc si sa aveti spor !
Aurel Pasare
Teleorman

Răspunde
avatar

Manualul profesorului

de Echipa Digitaliada | 23.02.2017 16:08

Buna ziua,
Manualul în format electronic este pus la dispoziția oricui dorește să-l utilizeze, să-l descărce și chiar să-l tipărească. Echipa Digitaliada nu-l distribuie în format tipărit.
Vă mulțumim,
Echipa Digitaliada

Răspunde

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ”, „subiect” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului digitaliada.ro.

Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.