Fundația Orange

Media


Masa rotundă „Pedagogia digitală”

Masa rotundă „Pedagogia digitală”

Masa rotundă „Pedagogia digitală”, din 26 septembrie 2022, organizată în parteneriat cu Universitatea din București, a fost evenimentul care a deschis seria acțiunilor prin care Fundația Orange marchează 10 ani de activitate în România.


Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Fundația Orange lucrează în sprijinul comunităților vulnerabile din România, concentrându-și eforturile spre a susține educația digitală și a construi o societate incluzivă cu ajutorul tehnologiei.

Digitaliada este programul emblematic al Fundației Orange, desfășurat la nivel național cu avizul Ministerului Educației, cu scopul de a încuraja folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ pentru a crește performanțele școlare ale elevilor.

De la lansarea în 2016 și până în prezent, 3.2 milioane de euro au fost investite în această inițiativă implementată în 50 de școli gimnaziale din mediu rural, din 30 de județe. Peste 38.000 de utilizatori, elevi, profesori și părinți, folosesc Platforma Digitaliada, un sistem de management școlar gratuit, și peste 16.000 de elevi au învățat în Laboratoare Digitale complet echipate. Totodată, programul a susținut peste 2.000 de profesori să dobândească competențele necesare pentru a utiliza tehnologia digitală și resurse educaționale deschise, prin seminare, workshopuri și prin cursurile de formare acreditate.

Despre rezultatele programului Digitaliada în rândul elevilor și al profesorilor, dar și despre prioritățile în materie de pregătire a cadrelor didactice și importanța cercetărilor în domeniul educației, am discutat alături de cercetători, reprezentanți ai autorităților, specialiști în științele educației și cadre didactice la masa rotundă „Pedagogia digitală”, care a avut loc pe 26 septembrie 2022, marcând debutul săptămânii aniversare de 10 ani ai Fundației Orange.

 

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Universitatea din București și a avut ca punct de plecare cercetarea cantitativă realizată pentru a măsura impactului programului Digitaliada și rezultatele sale în rândul elevilor și al profesorilor.

Mulțumim tuturor invitaților și participanților la masa rotundă pentru contribuțiile aduse în discuție și pentru deschiderea și interesul față de temele abordate!