Fundația Orange

Mate cu Digitaliada


Mate cu Digitaliada, episodul 10: „Sinteza geometriei în spațiu”

Mate cu Digitaliada, episodul 10: „Sinteza geometriei în spațiu”

Am ajuns la ultimul episod din "Mate cu Digitaliada", serialul în care am recapitulat și exersat matematica de gimnaziu pentru Evaluarea Națională. Episodul 10 pune accentul pe înțelegerea exercițiilor de sinteză privind geometria în spațiu.

Așadar, să descoperim ce ne așteaptă la punctul 6 din cel de-al treilea subiect de examen. Rămânem în zona geometriei și vorbim despre probleme cu poliedre, pentru că la Evaluarea Națională 2022 nu vor fi cuprinse și probleme ce conțin corpuri rotunde. În acest episod vom recapitula și exersa împreună probleme cu paralelipipede dreptunghice, prisme triunghiulare, piramide și cuburi. 

Urmărește episodul zece aici!

La finalul episodului, îți oferim și câteva informații care te vor ajuta să treci cu succes de Evaluarea Națională. Iată o parte dintre acestea:

La finalul episodului, îți oferim și câteva informații care te vor ajuta să treci cu succes de Evaluarea Națională. Iată o parte dintre acestea:

 

  • Fii prezent și atent! Încearcă să ajungi cu 15 minute mai devreme decât ora anunțată pentru a te familiariza cu mediul examenului;
  • Respectă orele și regulile de acces în sălile de clasă;
  • Ia-ți cu tine un act de identitate valabil, care conține CNP-ul: certificatul de naștere, cartea de identitate sau pașaportul;
  • Nu uita sticla de apă, pentru că ți se va face sete și ceva ușor de mâncare;
  • În sala de clasă obiectele personale vor fi depozitate într-un loc dedicat. Vei ocupa locul în bancă indicat de profesorul supraveghetor;
  • La examen nu vei avea voie cu telefonul mobil. Trebuie să ai cu tine cel puțin un pix sau stilou cu cerneală  albastră, unul sau mai multe creioane negre, ascuțitoare, gumă, riglă, compas, raportor, echer;
  • Pe caietul de examen vei putea scrie doar cu  albastru, însă vei putea completa unele desene, mai ales dacă exercițiul va cere acest lucru. Poți folosi ciorna pentru a face desene suplimentare sau alte notițe;
  • Durata unei probe de examen este de 120 de minute și se calculează din clipa completării și securizării casetei de identificare pe foaia de examen. 
Mai sunt doar câteva zile până la Evaluarea Națională și te sfătuim să continui să revizuiești materia, astfel încât să fii pregătit pentru un examen de succes.

 

Toate episoadele „Mate cu Digitaliada” sunt disponibile pe contul de YouTube al Fundației Orange pentru o ultimă recapitulare a noțiunilor și modalităților de rezolvare deja învățate la clasă. 

Mai mult, pe Platforma Digitaliada continuăm să publicăm teste atât la matermatică, cât și la limba română pentru un plus de exersare înainte de examen. 

Mulțumim că ai fost alături de noi și că ai urmărit serialul „Mate cu Digitaliada”! Mult succes la examen!