Fundația Orange


Mate cu Digitaliada, episodul 4: „De la proprietăți, la paradoxuri ale figurilor geometrice”

Mate cu Digitaliada, episodul 4: „De la proprietăți, la paradoxuri ale figurilor geometrice”

În episodul 4, continuăm cu Subiectul al II-lea, mai precis, cu recapitulări specifice exercițiilor și problemelor de la punctele 3 și 4. În acest episod te ajutăm să revezi definiții și noțiuni de bază, în geometrie.

Îți vom sublinia proprietățile figurilor geometrice studiate, iar tu va trebui să le aplici pe figuri mai complicate, în examen.

Îți vom oferi și trucuri ca să înțelegi logica de aplicare a formulelor pentru arii și perimetre. Cei doi mentori te vor ajuta să recapitulezi proprietățile paralelogramului și ale paralelogramelor particulare, precum dreptunghiul, rombul, pătratul și diferite tipuri de trapez, des întâlnite în gimnaziu. Vei avea ocazia să-ți reamintești și despre centrul cercului circumscris, ascuns în enunțul unei probleme.

Urmărește episodul patru aici!  


În finalul episodului vei avea de rezolvat un puzzle, un paradox și o iluzie matematică. Este vorba despre o provocare triplă, a unei curiozități matematice. Fii atent la provocare și să încearcă să deslușești misterul! Lasă-ne într-un un comentariu pe YouTube explicația ta pentru această enigmă matematică. Primul comentariu cu explicația completă și corectă va fi premiat! 

Am ajuns aproape de jumătatea serialului Mate cu Digitaliada și tot mai aproape de examenul de Evaluare Națională. Abonează-te la canalul nostru de YouTube pentru a exersa și recapitula la matematică.