Fundația Orange

Media


Materiale și resurse de pregătire pentru Evaluarea Națională disponibile pe Digitaliada

Materiale și resurse de pregătire pentru Evaluarea Națională disponibile pe Digitaliada

Evaluarea Națională se aproprie cu pași repezi, iar pentru mulți elevi acesta este primul examen important, care îi va ghida spre cariera pe care o visează. Echipa Digitaliada dorește să-i ajute să exerseze și să fie cât mai bine pregătiți.

De aceea am creat o listă cu resurse disponibile pe www.digitaliada.ro, dar și în Platforma Digitaliada.

Prin recapitularea materiei deja învățate, elevii vor fi mai siguri pe cunoștințele pe care le-au dobândit deja și vor fi mai familiarizați cu structura subiectelor de examen și nivelul acestora de dificultate.

  • Mate cu Digitaliada

Serialul format din 10 episoade acoperă toate cele trei tipuri de subiecte prezente în structura examenului de matematică de la Evaluarea Națională și include peste 100 de exerciții. La începutul fiecărui episod există o recapitulare a obiectivelor de învățare, care va cuprinde atât informații referitoare la conținut, cât și noțiunile de bază pe care elevii le vor putea învăța. Episoadele sunt publicate săptămânal pe canalul de YouTube al Fundației Orange, unde pot fi urmărite în mod gratuit.

Detalii despre fiecare episod aici

  • Secțiunea dedicată Evaluării Naționale din Platforma Digitaliada

Secțiunea pentru Evaluarea Națională include o serie de teste automatizate la matematică și limba română cu feedback personalizat. Elevii vor fi ghidați să înțeleagă mai ușor materia și în special modalitățile prin care pot rezolva anumite exerciții și vor fi redirecționați automat către lecțiile pe care trebuie să le revizuiască, dacă nu au reușit să răspundă corect la anumite întrebări.

Mai mult, prin intermediul resurselor își pot testa cunoștințele privind construcțiile verbale, textul narativ sau dramatic la limba română, dar și calculul algebric, ecuațiile sau elementele de geometrie în spațiu la matematică.

Secțiunea poate fi accesată prin Platforma Digitaliada.   

  • Teste în fomat digital pentru clasa a VIII-a

Echipa Digitaliada propune și o serie de teste în format digital pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor la limba română și matematică, pentru clasa a VIII-a. Testele digitale sunt dezvoltate în Kahoot!, Quizziz și Socrative.

Teste la limba română   Teste la matematică - Semestrul I  Teste la matematică - Semestrul II

 

Sperăm ca aceste sugestii să inspire și să ajute în recapitularea și exersarea pentru Evaluarea Națională.

Recomandăm profesorilor și nu numai să sugereze elevilor resurse complementare de învățare și exersare care să fie pe placul lor și ușor de urmărit.