Fundația Orange

Media aritmetică și media geometrică cu Blockly

Concurs

Socaciu Liviu-Ignat

Trimis la 10.01.2022

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII ÎNCEPĂTOR CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

În video-ul atașat am exemplificat cum poate fi folosit Blockly pentru a calcula media aritmetică și media geometrică. De asemenea, în ultima parte, am pus în evidență inegalitatea mediilor: mg ≤ ma.


Conținut video


Documente


Blockly este un mediu de programare vizual pentru web. În Blockly, instrucțiunile, variabilele, operațiile se reprezintă prin elemente vizuale numite blocuri, pe care le conectăm într-o anumită ordine pentru a obține un program, care apoi poate fi executat.

pbInfo.ro oferă utilizatorilor posibilitatea să creeze programe folosind Blockly, iar aceste programe se vor numi chiar așa, programe Blockly.

În video-ul atașat, am exemplificat cum poate fi folosit Blockly pentru a calcula media aritmetică și media geometrică. De asemenea, în ultima parte, am pus în evidență inegalitatea mediilor: mg ≤ ma.


Socaciu Liviu-Ignat, profesor de Matematică

Gimnazială „Paul Tanco”, Monor, Bistrița-Năsăud

Trimis la 10.01.2022 - 21:49


Materiale similare

Funcțiile trigonometrice în triunghiul dreptunghic

Matematică
MATEMATICĂ, VII

În triunghiul dreptunghic lucrăm cu relațiile metrice și funcțiile trigonometrice exprimate cu ajutorul laturilor. În acest material găsim atât noțiuni teoretice, absolut necesare, cât și mai multe probleme rezolvate în întregime.

Operații cu fracții ordinare

Matematică
MATEMATICĂ, VII

In ciclul primar învățăm operații cu numere zecimale. În școala gimnazială apar numerele întregi și numerele raționale (adică fracțiile ordinare, fracțiile zecimale). Până terminăm școala vom oprea cu toate aceste numere.