Fundația Orange

Media aritmetică și media geometrică cu Blockly

Concurs

Socaciu Liviu-Ignat

Trimis la 10.01.2022

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII ÎNCEPĂTOR CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

În video-ul atașat am exemplificat cum poate fi folosit Blockly pentru a calcula media aritmetică și media geometrică. De asemenea, în ultima parte, am pus în evidență inegalitatea mediilor: mg ≤ ma.


Conținut video


Documente


Blockly este un mediu de programare vizual pentru web. În Blockly, instrucțiunile, variabilele, operațiile se reprezintă prin elemente vizuale numite blocuri, pe care le conectăm într-o anumită ordine pentru a obține un program, care apoi poate fi executat.

pbInfo.ro oferă utilizatorilor posibilitatea să creeze programe folosind Blockly, iar aceste programe se vor numi chiar așa, programe Blockly.

În video-ul atașat, am exemplificat cum poate fi folosit Blockly pentru a calcula media aritmetică și media geometrică. De asemenea, în ultima parte, am pus în evidență inegalitatea mediilor: mg ≤ ma.


Socaciu Liviu-Ignat, profesor de Matematică

Gimnazială „Paul Tanco”, Monor, Bistrița-Năsăud

Trimis la 10.01.2022 - 21:49


Materiale similare

Radicalul - operații

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Radicalul se studiază, mai întâi, în școala gimnazială și este finalizat în liceu, adică în clasa a X a. În acest material accentul cade pe câteva proprietăți ale radicalilor care ne permit să facem operații cu aceștia.

Crimă în lumea matematicii !!

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII

Cum ar fi să aflați că descoperirea numerelor iraționale l-a făcut pe Pitagora să-și omoare discipolul favorit? Introducerea noțiunii de numere iraționale cu ajutorul unei povești din Grecia Antică.