Fundația Orange

Media


Mihaiela Sava, director: Am incercat să găsesc soluții la scăderea interesului copiilor pentru mate

Mihaiela Sava, director: Am incercat să găsesc soluții la scăderea interesului copiilor pentru mate

Școala Gimnazială din Costești a devenit mai interesantă și mai captivantă pentru elevi, asta spune directorul ei, Mihaiela Sava, profesoară de matematică.

Doamna director ne-a vorbit despre cum a folosit tehnologia la clasă și cum a reușit, prin proiectul Digitaliada, să facă matematica din nou căutată de copii.

 

Digitaliada: Cum v-ați hotărât să aplicați la Digitaliada?

Director Mihaiela Sava: Digitaliada în școala Costești a apărut datorită dorinței de a găsi soluții noi pentru a face ca elevii să fie mai atrași de studiul acestei discipline. Disperată fiind pentru că în ultimii ani interesul copiilor pentru studiul matematicii scăzuse dramatic, am încercat să găsesc alte soluții. 

Digitaliada: Cum au fost primite tabletele și aplicațiile educative de către copii?

Director Mihaiela Sava: Am constatat că elevii care de regulă abia așteptau să se termine ora de matematică, au început să se implice mai mult, au cerut idei de rezolvare ale problemelor pe care eu le-am făcut în teste și am fost extrem de încântată și sper ca, folosind în continuare aceste tablete, rezultatele să se vadă și, încet, încet să se producă schimbarea. 

Digitaliada: Cum vedeți integrarea tehologiei la ore?

Director Mihaiela Sava: Chiar sunt alte generații de copii, majoritatea de mici au acces la telefon, la un calculator acasă, sau dacă nu au acasă, văd la colegi și jinduiesc și își doresc foarte tare acest lucru și atunci școala a venit ca răspuns la nevoia aceasta a lor și, cât de cât, a rezolvat un pic din dorința lor de a veni și ei în contact cu ceva nou.