Fundația Orange

Milk vs. Cookies - Countable and Uncountable Nouns

Concurs

Gabriela Sandru

Trimis la 22.02.2020

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Joc Kahoot la limba engleză pentru evaluarea sau consolidarea cunoștințelor despre substantivele numărabile sau nenumărabile și a utilizării determinanților (lots of / some/ any / much/ many/ few/ little).Alte materiale educaționale


Galerie imagini, clic pentru zoom


https://create.kahoot.it/share/countable-uncountable/ea42c375-5f14-46a2-98b2-5e208b055af9

O dată ce este pus în modul „play”, jocul e proiectat pe ecran iar elevii se loghează în joc de pe dispozitivele lor mobile (sau chiar de pe desktop-ul din laboratorul de informatică) cu ajutorul unui cod afișat.

Profesorul dă startul jocului. Elevii citesc întrebarea de pe ecran și au la dispoziție 10 secunde pentru a selecta (pe telefoanele lor mobile) simbolul corespunzător răspunsului ales. După fiecare rundă, platforma stabilește un clasament al primilor elevi, în funcție de rapiditatea cu care răspund și de corectitudinea informației. Sunt afișate grafic numărul de răspunsuri corecte și incorecte pe fiecare item.

Profesorul controlează trecerea la runda următoare, astfel încât poate insista pe fiecare problemă identificată. La final, este generat un clasament al primilor cinci, dar și un raport în format excel care poate fi descărcat. Acesta cuprinde clasamentul general final și clasamentul individual, precum și statistici cu răspunsurile alese de elevi la fiecare întrebare, astfel încât profesorul are o imagine clară a ceea ce știu sau nu știu elevii.

Jocul poate fi trimis și sub forma unei „teme de casă” dacă se alege modul „Challenge” și există un canal de comunicare cu elevii (ex. platformele Edmodo, Evernote). Kahoot este un instrument util și plăcut de evaluare/ consolidare / predare. Animațiile, cursa contra cronometru, muzica ce acompaniază jocul, și nu în ultimul rând tematica aleasă garantează succesul activității.


Gabriela Sandru, profesor de Limbi moderne

Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Romania, Târgu Mureș, Mureș

Trimis la 22.02.2020 - 19:11


Materiale similare

Pixel spaceship quiz - Present Simple si Present Continuous

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI

Acest material este un joc interactiv digital realizat pe platforma genial.ly, potrivit pentru verificarea cunostintelor elevilor cu privire la formarea si utilizarea celor doua timpuri verbale: Present Simple si Present Continuous.

Hidden image quiz - joc interactiv axat pe Conditionals

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VIII

Acest joc interactiv creat pe platforma genial.ly poate fi utilizat ca instrument de verificare si evaluare a cunostintelor elevilor cu privire la propozitiile conditionale din limba engleza.