Fundația Orange

Media


Monica German, director: Interesul pentru tablete a fost maxim de la prima oră

Monica German, director: Interesul pentru tablete a fost maxim de la prima oră

Monica German este directorul Școlii Gimnaziale Șieu din Bistrița Năsăud și este de părere că elevii învață cel mai bine atunci când învață cu placere.

Proiectul Digitaliada a stârnit un interes maxim încă de la prima oră și a reușit să îi facă pe elevi să învețe cu placere. 

 Digitaliada: Care sunt beneficiile proiectului Digitaliada?

Director Monica German: Cu siguranță cele mai mari beneficii pe care le aduce proiectul Digitaliada sunt cele educaționale și care vin în sprijinul nevoilor elevilor din vremurile pe care le trăim. Proiectul a început prin derularea orelor de matematică și TIC, prin formarea celor două colege de-ale mele, însă acum este extins la multe discipline.

Digitaliada: Cum au primit elevii integrarea tehnologiei la ore?

Director Monica German: Știm că elevii sunt nativi digital și prin urmare așteptările lor legate de procesul educațional sunt cu totul altele decât cele ale generațiilor anterioare. Acest proiect ne ajută pe noi, dascălii, să venim în sprijinul nevoilor elevilor. 

Cu siguranță că e în primul rând o metodă atractivă și se știe că înveți cel mai bine daca înveți cu plăcere. Cred că pentru toți e un element captivant. Știm că matematica a pus și pune probleme multor elevi, însă partea teoretică este acum mai accesibilă prin folosirea platformelor digitale.

Digitaliada: Ce s-a schimbat după implementarea proiectului Digitaliada?

Director Monica German:
Schimbarea a venit probabil chiar înainte de a apărea tabletele în clasă, în momentul în care am început să popularizăm faptul că am fost una dintre școlile câștigătoare ale acestei ediții și, sigur că da, încă de la prima oră interesul a fost foarte mare. Dacă unii dintre colegii mei ar fi avut o temere că nu s-ar descurca de la prima atingere cu tableta, toate acestea nu și-au avut rostul pentru că elevii, de multe ori, se descurcă poate mai bine decât unii adulți în folosirea gadgeturilor. Interesul a fost maxim de la prima oră.