Fundația Orange

NEURON

Concurs

multimedu

Trimis la 15.02.2019

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, CHIMIE, BIOLOGIE, V, VI, VII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Acest software educațional este o culegere de programe menite să ajute elevii să înțeleagă mai bine și să iși însușească noțiunile elementare dobândite la școală, să îi apropie de natură, să învețe să facă legături între discipline, dar și să îi atragă spre activitatea de creație. Prin intermediul acestor jocuri, elevii sunt ajutați să-și exerseze competențele de relaționare interdisciplinară într-un mod plăcut și eficient.Aplicații


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


o arhivă cu aplicația și materialele conexe poate fi descărcată aici:
https://drive.google.com/drive/folders/1qJJDJ-4mQPM4Mei5aB2YpGxvRiUI9-Wu?usp=sharing


Evoluția furtunoasă a calculatorului în ultima perioadă ne-a prins cumva pe picior greșit și mulți au fost cei care nu au înțeles bine fenomenul, transformându-l într-un scop și nu într-un mijloc. Copiii au devenit mai violenți, iar maturii au fost aproape izolați în casele lor, interacțiunile dintre ei tinzând spre zero odată cu evoluția comerțului on-line. Peste toate acestea apare dorința de recuperare a timpului pierdut față de zonele cu dezvoltare lentă dar constantă, având drept rezultat imediat utilizarea calculatorului și a produselor conexe indiferent dacă este cazul sau nu.

Această concepție greșită se reflectă și asupra educației oferite elevilor noștri. Ei sunt animați de tentația de a înlocui elemente ale realității cotidiene cu substitutele lor virtuale.

Nu trebuie totuși să considerăm că jocurile pe calculator sunt în totalitate dăunătoare. Din cauza lipsei de experiență și cunoaștere a părinților și a educatorilor, se întâlnesc jocuri nepotrivite cu vârste nepotrivite; această alăturare ducând inevitabil la manifestări neplăcute. Tratând toate jocurile pe computer ca pe niște jocuri inofensive și lăsându-le la îndemâna oricui, nu facem altceva decât să dezvoltăm partea egoistă, mercantilă și războinică a copiilor noștri, deveniți fără să știe și fără să vrea niște duri obosiți și irascibili, înzestrați de familie cu falsă inteligență și falsă maturitate.

hai sa incercam sa schimbam aceasta stare a lucrurilor!

multimedu

România, Ploiești, Prahova

Trimis la 15.02.2019 - 10:47


Materiale similare

Sistemul Osos

Biologie
BIOLOGIE, VII

Aplicatie web disponibila la http://sistemulosos.info destinata elevilor de clasa a VII-a pentru invatarea rapida si interactiva a oaselor din scheletul Uman. Aplicatia cuprinde 3 sectiuni. Prima sectiune e de identificare, a doua sectiune e de invatare si sectiunea 3 cuprinde jocuri

Calculul datei Paștilor folosind Tinker

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Cu ajutorul aplicației Tynker am realizat un program de calcul pentru data serbării Paștilor ortodoxe din fiecare an (calendarul Iulian). Pentru acest lucru am folosit algoritmul lui Carl Friedrich Gauss (1777-1855).